Pute a campanie electorala cu iz de miros de cacat de pui de Floresti ?

Veneam de la inviere, patruns de bucuria reinnoirii sufletului, prin jertfa Mantuitorului. Vesel, cantand in gand melodia din fiecare an, pe care o iubeam atat de mult, “Hristos a inviat din morti”.

Trebuie să recunoaștem: materia primă a tot ceea ce ne înconjoară și are o anumită atingere sau dimensiune umană, e rahatul. Natura nu e de rahat, cerul e sublim, marea minunată, ș.a.m.d. Vremea, însă, poate fi de rahat, fiindcă vremea e deja percepția umană a naturii ca mediu de viață – al omului, deci uneori devine de rahat. Spiritualitatea nu e un rahat, manifestările spiritului, în religie, în artă, nu sunt un rahat. Însă, pentru un om ce nu are dimensiunea spirituală suficient de prezentă chiar și acestea sunt rahaturi. Dacă ne imaginăm o sferă, în care e cuprins omul, cu toate manifestările și contingențele sale, tot ce e cuprins, atras, definit în cadrul acestei sfere umane primește, mereu sau la un moment dat, atributele rahatului.

Veți fi revoltați, veți spune că sunt un nebun, ce mănâncă rahat scriind un asemenea c…at de text, că sunt lucruri în viața voastră ce nu sunt deloc un rahat, ba chiar dimpotrivă; poate iubiți, iar persoana iubită e minunată, cum să fie un rahat?! După cum spuneam, tot ce atinge omul, cu dimensiunea sa telurică, pământeană, e sau devine un rahat; tot ce e atins de spirit este sau devine sublim. E cazul iubirii, abnegației, altruismului și a persoanelor sau a manifestărilor mai degrabă spirituale decât pământești.

 

Am un prieten la randul lui amic cu un mare om de afaceri din Floresti, care il intreaba pe prietenul meu inaintea mitingului din 2015 de la ferma de pui :

– Mai ziaristule,  spune-mi ca-i fumigena chestia asta. Spune-mi ca-i electorala.

-Nu-i electorala. Nebunu’ ala se duce pana in capat. Nu te scapa toate vulpile din Romania(n.r.  mai ales dupa ce o doamna a dat tot din casa la DNA, iar unul din cele 12 dosare in care e implicata anunta un cutremur in Floresti).

Am vazut ca si lumanarea incepe sa imi palpaie, si nu stiam de la ce : de frica sau de la mirosul de cacat de pui de la ferma fostului PSD-ist din Floresti, comisarul Cobarzan. Nu ma pricep la grade, toate articolele mele sunt strict inchipuiri care imi vin prin chanelling intre 2 si 3 noaptea.

Ca omul vrea bani de relocare a fermei eu sunt de acord, dar sa-i ia de la Hrebenciuc, Nastase sau primarul care a dat autorizatii de constructie in zona sanitara. Dupa ce recupereaza Statul Roman banii furati.

De inviere,comisarul Cobarzan a dat o doza de miros de cacat generoasa florestenilor, cacat autentic de pui de Floresti, sa arate cine-i stapanul in zona. Resuscitat de rugaciunile unor popi, probabil, dar nu sigur. Oricum, macar se gata slujba mai repede la toate punctele unde pute brutal. Ma intreb cum poate cineva manca un pui al carui rahat pute in asemenea hal.

Parafraza la Creanga : Miroase si-al meu, dar cand vad cum pute ferma, prind curaj.

Ce interes poate avea un popa sa faca barter rugaciuni contra miros ? Evident, inchipuiri ale unui ziarist psihopat pus sa pazeasca o bomba electorala.

Dar, fara graba, asa spunea si Mariana jucandu-se neglijent cu o banana prea coapta.

Toate la timpul lor.

No ase, sa vedem cat e ceasul. Pute in noaptea de inviere pana la 1 si 45 de minute. Poate, poate, se enerveaza Sulea. Omul e inca tanar si sanatos, primarul. Rade si iar rade. Rad si eu de rasul lui.

Pai, daca prin absurd mirosul e cu dedicatie la Sulea, e ghinion. Sulea iese primar dintr-un singur tur ca vrea omul sa faca economie pentru cetateni, si  cu scor mare, iar ferma se inchide dupa ce ii expira autorizatia in 20 iunie. Deci, de inviere a putit de pomana, la prima vedere.

Ma gandesc si la puii aia pe care ii macelareste sa faca un ban omul, sa puna langa ceilalti. Ma intreb daca e fericit, daca il ajuta banii facuti omorand pui.

Probabil ca comisarul Cobarzan se spovedeste zdravan, si uite, i se iarta constant pacatele de organele abilitate. De dupa Pasti, vom incepe si noi sa dam din casa.

Sa vedem cine-i mai tare, putoarea sau presa.

Scris in noaptea de inviere, ocazie cu care ii doresc patronului firmei de pui din Floresti multa sanatate, si sarbatori fericite. Din suflet. Si fara misto.

Poza : Kamikaze

Pamflet cu zambetul pe buze

 

Related posts