Puci esuat. Urmeaza consecintele !

George Simion a declarat, duminică, că protestul din Piaţa Universităţii s-a încheiat, el precizând că a primit asigurări de la toate partidele, mai puţin PNL, că ”atâta timp cât există o majoritate pe ambele maluri ale Prutului, vor iniţia o declaraţie de unire în Parlament”.

Cei care au incercat prin orice mijloace destabilizarea Romaniei, folosind o miscare nationala, ce viza unirea cu Moldova furata de rusi, vor raspunde in fata legii.

Mai multi lideri ai PSD s-au aflat, sambata, printre manifestantii care au provocat tulburari in fata Guvernului. Apoi, pesedistii au acuzat guvernul ca a anulat demicratia si ca a dat ordin jandarmilor sa traga in populatie.

Platforma Unionista Actiunea 2012 a organizat, sambata, marsul intitulat „Lupta pentru Basarabia”, prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de tara a unirii Romaniei cu Republica Moldova. In fata guvernului, mai multi manifestanti au incercat sa forteze cordonul de jandarmi, moment in care cinci dintre „unionisti” au fost retinuti. Printre manifestanti s-au aflat si lideri ai PSD, precum secretarul general adjunct Codrin Stefanescu si fostul baron PSD de Prahova, Mircea Cosma, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, dupa aktual24.ro

Potrivit Jandarmeriei, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, precum si alti trei participanti la marsul „Lupta pentru Basarabia”, au fost amendati cu cate 3.000 de lei fiecare pentru tulburarea ordinii publice.

„Platforma Unionista a organizat un mars, urmat de protest, pe traseul Piata Unirii — Piata Romana — Piata Victoriei, unde, la un moment dat, in apropiere de Piata Victoriei, un grup de aproximativ 5-10 persoane au incercat sa intre pe Calea Victoriei, fortand astfel cordonul de jandarmi. Prin echipele de dialog aflate la fata locului s-a discutat cu acestia, li s-a explicat calea legala, acestia nu au inteles, dupa care s-a actionat punctual, iar cele cinci persoane au fost extrase din randul manifestantilor si conduse la sediul Sectiei 4 Politie pentru a li se stabili identitatea si a se lua masuri legale, drept pentru care patru persoane au fost sanctionate, conform legii privind organizarea adunarilor publice, cu cate 3.000 de lei fiecare”, a declarat, sambata, capitanul Mihai Vornicu de la Jandarmeria Capitalei.

Haideti sa urmarim niste coincidente stranii, dar care, pot explica ultimele evenimente.

  • Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, atacă DNA-ul pentru că îşi apără unii prieteni şi “gaşca” va fi observată după parlamentarii care vor primi cerere de urmarire penala în perioada următoare.

“Eu cred că acest individ vrea să scape de justiţie. Îi spun individ pentru ca imi e foarte greu sa cred ca un intreg partid este de acord cu un asemenea discurs anti-justitie. Eu cred ca acest individ vrea sa-si scape si cativa prieteni si e suficient sa urmarim sa vedem cine va ajunge in urmatoarele saptamani in Parlament la vot si o sa vedem gaşca”, a declarat Iohannis despre Tariceanu.

  • Tăriceanu va fi săltat! Si o multime din prietenii lui apropiati.
  • Emil Boc, fost premier, a explicat  la DIICOT,  modul în care Gheorghe Pogea, fost ministru al Finanțelor în guvernul său, a argumentat necesitatea prelungirii datei răscumpărării acțiunilor Rompetrol în contul datoriei de 603 milioane de dolari, spun surse judiciare. Boc a fost audiat ca martor, iar  Gheorghe Pogea este suspect, fiind urmărit penal pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu, complicitate la delapidare.
  • Distanta intre Boc si Basescu se reduce substantial, deoarece promulgarea legilor ce au generat coruptia, s-a facut de fostul presedinte.
  • În dosar mai sunt urmăriți penal Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor, și Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei, ambii din Guvernul Năstase.
  • Procurorii au reținut că  Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor Publice în perioadele 22.08.2005 – 5.04.2007 ; 23.12.2009 – 3.10.2010 precum şi Gheorghe Pogea,  ministrul Finanţelor Publice în perioada 22.12.2008-23.12.2009, “cu rea credinţă, nu au respectat dispoziţiile art. 8 al.2 din OUG 118/2003, modificată prin Legea 89/2005, potrivit cărora <<în termen de 6 luni de la data emiterii, prin hotărâre a Guvernului, obligaţiunile vor fi înregistrate la Oficiul de Evidenţă a Valorilor Mobiliare pentru tranzacţionarea acestora pe pieţele reglementate, în condiţiile regulamentului aprobat în acest scop de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare>> şi au blocat adoptarea hotărârii de guvern care să permită vânzarea obligaţiunilor pe Bursa de Valori Bucureşti, iar statul român să-şi recupereze creanţele”.

De asemenea, potrivit procurorilor, în perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finanţelor Publice,  Mihai Tănăsescu  şi ministrul Economiei şi Comerţului, Dan Ioan Popescu  “şi-au exercitat cu rea credinţă atribuţiile de serviciu, în urma unei înţelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson şi Nicolcioiu Alexandru, în sensul iniţierii şi promovării OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003, în cuantum de aproximativ 603.000.000 USD, au fost convertite în obligaţiuni subscrise de către Ministerul Finanţelor Publice”.

Related posts