Pseudomitingul florestenilor, un act penibil si ratat.Galop de sanatate pentru Sulea !

Actele ratate sunt fenomene psihice care rezulta din interferenta a doua intentii: pe de-o parte o intentie sau activitate constienta si pe de alta parte o intentie preconstienta sau chiar inconstienta.

Profanul nu acorda nici un fel de importanta actului ratat pentru ca in primul rand actele ratate nu au o semnificatie practica majora (desi exista acte ratate care au totusi o importanta practica vitala).

Comunitatea civica floresteana este heterogena si profana. Au venit dezorientati, in fata Primariei, fara lozinci, cu o portavoce. L-au chemat pe primar si au inceput sa tipe. Nu l-au lasat nici sa explice, s-a terminat atat la venirea cat si la plecarea primarului cu aplauze.

Am asistat cu stupoare la o sedinta  inspirata poate, nu stiu, din cea a Alcolicilor Anonimi, in care sinapsele functionau cu intarziere, in care se simtea  o scadere brutala a nivelului GABA, cauzata de o situatie cu potential anxiogen.  Aceleasi atacuri la persoana, fara noima, cautarea disperata a unui nod in papura, rusinea ca din 40.000 erau doar maxim 80 de participanti.

Erau aproximativ 50 de intelectuali, care au protestat in liniste, facand clar o nota discordanta cu ceilalti 15-20, care se agitau impotriva primarului, intr-o dezordine desavarsita, in care fuga de idei genera stari extatice, exorcizate urgent de rateurile gramaticale ale unei femei mai in varsta. Grotescul  imaginativ al muzei, imbina vulgul cu voluptatea calaului, sosit  sa-si ia in primire victima, constient ca nu poate sa o posede, dorind macar sa o siluiasca, la modul demonstrativ-abject.

Horia Sulea a aparut relaxat, sosind si plecand in aplauze. Am stat ulterior si m-am gandit cat a castigat electoral vorbind, primarul.

S-au spus bancuri, s-a ras, s-a socializat, iar pana la urma grupul de 15-20, care voia sa schimbe rezultatul alegerilor, a parut identic cu cel din fata Cotroceniului, la o scara numeric si calitativ mai mica.

Dormitorul Clujului nu are lider, nu cunoaste legea, iar inainte de toate ar fi bine sa puna mana macar pe carte. Vocabularul si atitudinea, incontinenta verbala repetitiva si agasanta, tonul strident, au definit un pseudomiting al sfertodoctilor, care s-au erijat in cunoasterea luciferica, neparcurgand-o nici pe cea paradisiaca. Eclipsand parte a unor manifestanti care au dovedit un bun simt de exceptie, asemanator celor de la Cluj. Deoarece manifestantii clujeni, le dau clasa scandalagiilor la toate capitolele. Nu e totul sa urli, conteaza sa ai ceva in cap cand o faci.

ONG-uri nu au fost prezente la miting, iar manifestatia impotriva lui Sulea, s-a terminat cu un scor de forfait in favoarea acestuia, nici unul din cei care au pus intrebari, sau au primit raspunsuri, nedovedind un grad de coerenta in exprimare minimal.

Comunitatea floresteana are cel mai mare grad de lasitate pe care l-am intalnit. La fel ca si in cazul fermei de pui, au avut alte preocupari. De aceea, este bine sa aiba un primar puternic.

Am plecat cu un gust amar, cu gandul ca azi, in Floresti, totusi cartile sunt la mare cautare. Cele de joc.

Noapte buna, Floresti ! Poza, evident, nu are nici o legatura cu mitingul, am o stare speciala, in care am inceput si eu sa rad fara motiv !

Related posts