Proteste în Bucureşti şi la Cluj, după ce senatorii AU RESPINS cererea DNA de arestare a lui Dan Şova

O acţiune de protest va avea loc astăzi, începând cu ora 18:00, în Piaţa Universităţii, după ce parlamentarii au respins cererea de încuviinţare a arestării în cazul senatorului Dan Şova, fost ministru al Marilor Proiecte. In schimb, ministrul darius Valcov si deputatul liberal Theodor Nicolescu pot comparea in fata judecatorilor. Darius Valcov a fost deja retinut de catre procurorii DNA!

protest1 (1)

Senatorii nu au încuviinţat astăzi arestarea preventivă a colegului lor Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Din cele 151 de vorturi exprimate în cazul solicitării vizându-l pe Dan Şova, au fost înregistrate 79 de opţiuni „pentru”, 67 „contra”, iar cinci voturi au fost anulate. Comisia juridică a avizat, miercurea trecută, cu şase voturi „pentru” şi cinci „împotrivă”, solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

La scurt timp de la votul dat în Parlament, pe Facebook a fost creat un eveniment „AZI – Bucureşti – împotriva IMUNITĂŢII parlamentare – acţiune de protest”.

„Milităm pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice.Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Dan Şova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie! Timpul este scurt, Invitaţi prieteni la eveniment!”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Protestul va avea loc în Piaţa Universităţii începând cu ora 18:00.

Un alt protest va avea loc vineri, începând cu ora 18:00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

sursa: gandul.info