Protest cu mult prea cuminte al clujenilor, fara atitudine barbateasca

Nu am mai participat la protest, si nici nu voi mai participa sau organiza altul. Nu vreau sa-l fac premier sau vicepremier pe nici un politician, fara sa vreau. Sa ne confiste in ultimile 2-3 zile miscarea. Nu o mai fac, deoarece nu asa vad eu un protest. Eu nu ma joc cand protestez. Ca atare, la 50 de ani, dupa 80 de proteste, am hotarat sa imi vad de viata mea. Am incasat lovituri degeaba, incercand sa aduc democratia prin participarea mea. Nimeni nu vine la tine cand esti pe un pat de spital, din cei pentru care ai luptat in strada. Democratia e o utopie, cu oameni fricosi in jurul tau. Romania are conducatorii care ii merita.

Aproximativ 200 de oameni cuminti, respectuosi, au protestat ieri la Cluj. Au impartit insigne, au adus un tricolor mare. Ceea ce a lipsit a fost forta si speranta. 

Spre deosebire de bulgari, care si-au arestat parlamentarii, romanii sunt condusi in miscarile de strada cu o manusa de catifea. Am avut in mana situatia, puteam cere demisia intregii clase politice, la protestele trecute. Ce am obtinut ? 

O amanare, atat. „Organizatorii” protestau numai pentru Ordonanta 13 si impotriva coruptiei. 

Cei mai hotarati am fost dati la o parte, ca de obicei. Deoarece nu ne intereseaza puterea politica, anticoruptia cu burta goala, mentinerea saraciei, ci schimbarea intregului sistem, nu a unor politruci din diverse partide, cu altii.

Iata ce au facut bulgarii in 27 septembrie 2015, nu am facut si nu vom face noi, romanii :

  • Manifestanții au asediat  Parlamentul bulgar, după 6 saptamani de demonstrații pașnice (dar fara rezultat) contra mafiei care le jefuiește tara.
  • In cursul serii, au reușit sa rupă cordoanele politiei si sa ia ostatici circa 100 de parlamentari, care fuseseră blocați in clădire.
  • Politia a reușit sa-I elibereze pe parlamentari, abia in jurul orei 3 dimineața!
  • Manifestanții nu sunt șomeri, nu sunt pensionari si nu cer bani guvernului. Ci sunt tineri din clasa medie, angajați din sectorul privat, mici întreprinzători.
  • Comisia Europeana s-a declarat pentru protestatari si contra guvernului bulgar (deși guvernul e membru al CE). 

Comisarul european pentru justiţie a luat,  vădit partea protestatarilor. “Simpatizez cu cetăţenii bulgari care protestează pe străzi împotriva corupţiei”, a spus ea în timpul unei vizite la Sofia. Mesajul care se aude de pe stradă este acelaşi pe care Comisia Europeană îl spune de mulţi ani, că autorităţile bulgare trebuie să “demonstreze toleraţă zero în lupta contra corupţiei”, a explicat comisarul, citat de The Wall Street Journal.

La noi, lupta impotriva coruptiei a devenit istorie. Nici nu o putem evalua macar, in dezinformarea actuala.

Iar despre eroi se spune ca nu sunt de gasit. Deoarece zac prin cimitire.