Produs de Cluj la Floresti

Locuitorii comunei Floreşti se vor delecta la sfârşitul acestei săptămâni cu produsele alimentare şi obiectele de artizanat prezentate în cadrul celei de-a doua ediţii a evenimentului expoziţional marca ”Produs de Cluj”, realizat special pentru ei.

Organizat de Asociaţia Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Floreşti, târgul se va desfăşura între 13 şi 15 mai pe strada Eroilor şi va reuni aproximativ 80 de producători şi artizani clujeni. Lor li se vor alătura invitaţi speciali din judeţele învecinate care vor expune produse diferite de cele ale clujenilor.

La această ediţie a Târgului Produs de Cluj la Floreşti, organizatorii  îşi propun să ofere vizitatorilor posibilitatea de a achiziţiona, direct de la producător, alimente preparate în gospodăriile proprii ale expozanţilor şi produse de artizanat realizate de meşteri populari care perpetuează arta tradiţională. Pe standurile puse la dispoziţie de Asociaţia Produs de Cluj, se vor regăsi lactate şi produse din carne, dulceţuri şi siropuri naturale, toate fabricate după reţete originale. Nu vor lipsi din târg mierea de albine şi produsele apicole provenite din stupinele clujene, ciocolata şi prăjiturile de casă, turta dulce sau uleiurile presate la rece, recunoscute deja şi în plan internaţional. Artizanii clujeni vor fi prezenţi cu o gamă variată de costume populare, sculpturi în lemn, bijuterii lucrate de mână, produse pe bază de lavandă, ceramică şi icoane.

Pentru cei mai mici vizitatori sunt pregătite programe speciale, respectiv un atelier de sculptură în fructe şi legume, un spectacol de magie, precum şi un parc de distracţii.

Am dorit să organizăm un nou târg la Floreşti deoarece considerăm normal ca locuitorii acestei comune să aibă ocazia de a vedea la ei acasă ce are mai bun  judeţul Cluj în materie de mici întreprinzători. Suntem convinşi că floreştenii vor aprecia produsele pe care expozanţii le vor oferi spre vânzare şi că acest târg va fi un succes atât  pentru organizatori cât şi pentru participanţi”, a precizat Marius Mînzat, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Pe lângă produsele expuse pe standuri, vizitatorii târgului sunt aşteptaţi să vizioneze spectacolele folclorice care vor avea loc zilnic pe scenă, spectacole susţinute de artişti floreşteni, dar şi de nume consacrate ale artei tradiţionale clujene.