Postul zilei. Tutuianu (MApN) – noul Farfuridi: „nu se va schimba, dar exista discutii pentru a se face corectii”

Din pacate nu este „O scrisoare pierduta”, este realitatea Romaniei in anul de gratie 2017 sub guvernarea PSD si nu este Farfuridi, personaj fictiv inventat de geniul lui Caragiale, este Adrian Tutuianu, Ministrul Apararii Nationale.

In celebra sena a adunarii electorale Farfuridi (omul de casa al partidului de guvernamant) are o celebra replica pe care, conform indicatiilor autorului o rosteste emoţionat şi asudând: „Atunci, iată ce zic eu, şi împreună cu mine (incepe să se înece) trebuie să zică asemenea toţi aceia care nu vor să cază la extremitate (se îneacă mereu), adică vreau să zic, da, ca să fie moderaţi… adică nu exageraţiuni!… Într-o chestiune politică… şi care, de la care atârnă viitorul, prezentul şi trecutul ţării… să fie ori prea-prea, ori foarte-foarte… (se încurcă, asudă şi înghite) încât vine aci ocazia să întrebăm pentru ce?… Da… Pentru ce?… […] …  Iată dar opinia mea. Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat duminica, la Romania TV, ca „algoritmul de calcul al pensiilor militare nu se va schimba, dar exista discutii la nivelul Guvernului pentru a se face corectiile necesare”.

El a sustinut ca, daca se vor face modificari la Legea pensiilor militare, cei din domeniu vor avea la dispozitie aproximativ doua luni pentru a decide daca raman in sistem sau daca se pensioneaza.

Intrebat ce modificari se pregatesc la Legea pensiilor militare, Adrian Tutuianu a afirmat: „”Nu-i domeniul meu de competenta, va comunica doamna Olguta Vasilescu pe acest subiect.”

De asemenea, chestionat daca se impune o plafonare a pensiilor militare, Adrian Tutuianu a raspuns: „Este prematur sa va dau un raspuns, pentru ca nu am ajuns cu discutiile intr-o faza foarte avansata”.

Quod erat demonstrandum. Viata bate filmul, sau, in cazul nostru, piesa de teatru. Pacat ca nu avem un Caragiale al secolului 21, macar cu atat sa ne fi ales de pe urma deplorabilei guvernari PSD – cu niste capopere satiricce