Politia Locala blocheaza mitingul florestenilor din Vinerea Mare

Vom face alt miting vinerea viitoare ! 

Ce am scris Politiei Local de pe un cont Microsoft, atentie ! Doar pentru cunoscatori ! 

Va informez ca in fiecare vineri de la ora 19, va avea loc un miting de protest in fata Primariei Floresti. In acest scop, rugam contactati Jandarmeria, Politia Locala si Sectia 6 Politie Floresti, in vederea asigurarii protectiei necesare a manifestantilor. Mitingul va avea loc incepand cu ora 19, si va dura pana la ora 22. Va fi comunicata o petitie pentru stoparea autorizarii fermei de pui. Rugam antemergator. Nr. participanti: aproximativ 50.

Traseu : Primaria Floresti – Eroilor -Cetatii( pana in fata fermei de pui) si inapoi.

Horia-Eugen Cristea

Raspunsul siderant al Politiei Locale : 

 

Buna ziua.(punct, adica ! sic). 
  Referitor la informarea dumneavoastra din 13 .04.2017 va aducem la cunostinta faptul ca in baza legii nr. 60/1991 Rep. art.7 „Organizatorii adunarilor publice vor depune declaratia scrisa la primariile municipale , orasenesti sau comunale pe al caror teritoriu acestea urmeaza sa se desfasoare, cu cel putin 3 zile inainte de data desfasurarii acestora”. In concluzie pentru data de 14.04. 2017 nu va incadrati in prevederile acestei legi,fapt pentru care nu vi se autorizeaza manifestatia solicitata.
    Pe viitor va rugam sa  respectati in tocmai prevederile legii mentionate mai sus ,organizatorii adunarilor publice avand si obligatia  sa stabileasca persoanele responsabile pentru conducerea adunarilor publice,  sa asigure un dispozitiv propriu de ordine si sa inregistreze declaratia de desfasurare a adunarii publice la unitatile de jandarmi competente teritorial cu cel putin 48 de ore inainte,conform prev. art.12 pct.1 lit.a,b si c,din Legea nr.60/19991 Rep.

  Cu stima,

-- 
Politia Locala
Primaria Floresti

Concluzii :

Art. 268. – Jurisprudență (1)

(1) Semnătura unui înscris face deplină credință, până la proba contrară, despre existența consimțământului părții care l-a semnat cu privire la conținutul acestuia. Dacă semnătura aparține unui funcționar public, ea conferă autenticitate acelui înscris, în condițiile legii.

(2) Când semnătura este electronică, aceasta nu este valabilă decât dacă este reprodusă în condițiile prevăzute de lege.

Legal: Semnatura electronica reprezinta date in forma electronica, care sunt atasate sau logic asociate cu alte date in forma electronica si care servesc ca metoda de identificare [art. 4 pct. 3 din Legea 455/2001].

Practic: Semnatura electronica (digitala) valida ofera cititorului un motiv puternic de confirmare a faptului ca mesajul sau documentul digital este creat de catre persoana care l-a semnat, iar continutul mesajului sau documentului digital nu a fost modificat de la data emiterii acestuia.

Tehnic: Asupra documentului se aplică o funcţie hash-code, obtinandu-se amprenta documentului. Printr-un algoritm se aplica cheia privata peste amprenta documentului, rezultand semnatura electronica.

Semnatarul este acea persoana care detine un dispozitiv de creare a semnaturii electronice si care actioneaza fie in nume propriu (persoana fizica) fie in numele unui tert (persoana juridica).

Ce NU este semnatura electronica?
· nu este o semnatura scanata
· nu este o iconita
· nu este o poza
· nu este o holograma
· nu este un smart card

O semnatura electronica extinsa trebuie sa indeplineasca cumulativ, urmatoarele conditii:
1. Este legata in mod unic de semnatar.
2. Asigura identificarea semnatarului.
3. Este creata prin mijloace controlate exclusiv de semnatar.
4. Este legata de documentul in forma electronica la care se raporteaza in asa fel incat orice modificare a documentului, ulterioara semnarii, sa duca automat la invalidarea semnaturii.

Semnatura digitala se bazeaza pe trei algoritmi:
– Algoritmul de selectare aleatoare a unei chei private care se va asocia unei chei publice
– Algoritmul de semnare care, aplicat unei chei private si unui document digital, genereaza semnatura digitala
– Algoritmul de verificare a semnaturii digitale, care aplicat cheii publice si semnaturii digitale, accepta sau respinge mesajul de conformitate.

Certificatul digital calificat emis asigura „identitatea virtuala” a posesorului si permite crearea de semnatura electronica cu valoare legala (extinsa), permitand identificarea fara echivoc, in baza garantarii integritatii, autenticitatii si nerepudierii mesajelor si documentelor electronice.

 Desi d.p.d.v. al Codului civil, actul nesemnat de un funtionar public este nul de drept, atata timp cat nu prezinta un certificat digital calificat, in conformitate cu  stadiul actual al legislatiei civile,unde  nu exista o reglementare unitara a nulitatii actului juridic civil, ci normele juridice care formeaza aceasta institutie se gasesc raspândite în tot Codul civil(art.5, art.790 alin.1, art.803, art.822-823, art.839, art.886, art.910 alin.2, art.953, art.961, art.965-966, art.1008, art.1010,art.1067, art.1156, art.1167-1168, art.1190, art.1308-1309, art.1211, art.1689 alin.1, art.1712, art.1716, art.1774-1776, art.1897, art.1900), precum si în alte acte normative ce constituie izvoare ale dreptului civil ( de exemplu art.20 si art.34 din Decretul nr.31/1964, art.46 si art.49 din Legea nr.18/1991 si art.22 alin.3 art.24 alin.1 din Legea nr.16/1994, art.11 din Legea nr.112/1995, art.41 alin.1si 2 si art.51 alin.2 din Legea nr.8/1996 etc).

Nulitatea absoluta este aceea care sanctioneaza nerespectarea, la încheierea actului juridic civil, a unei norme juridice care ocroteste un interes general, obstesc.