Pițiponceala de partid și de stat

Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, vrea sa mareasca numarul atasatilor comerciali ai Romaniei in strainatate. In fond, de ce nu s-ar distra si mondenii Romaniei in cluburi din strainatate, pe banii statului, ca printii arabi? Ce, ei sunt mai fraieri?

In 2016, in urma unei analize de eficienta, Guvernul Ciolos, a decis desfiintarea unor posturi de atasati comerciali si blocarea angajarilor pe o parte din posturile ramase. Decizia a fost luata in urma constatarilor ca, in anumite ambasade ale Romaniei, promovarea economiei romanesti poate fi facuta foarte bine de ambasador si de cei din subordinea acestuia. 

Ilan Laufer, absolvent de Educatie Fizica si Sport, de profesie monden de fițe si vedeta de tabloid, care conduce azi destinele mediului de afaceri in Romania, a decis, de capul lui, ca este nevoie de multe posturi de atasati comerciali. Probabil l-au invadat amicii de bairamuri peste weekend cu cereri de posturi in strainatate si nu ii poate satisface pe toti decat daca mareste schemele de personal ale Ambasadelor Romaniei. 

„Trebuie să avem un mecanism foarte bine pus la punct la nivel central. Vom face un kit al atașatului economic, ce nu trebuie să lipsească niciunuia dintre ei, iar lucrul acesta nu a fost făcut până acum.” a declarat Laufer. Parca-o si vad pe Monica lui Columbeanu umbland cu ghidul in mana ca atasata economica la Las Vegas sau pe Tudy al Zavorancei (finul „cu acte” al lui Tariceanu) trimitand iubitelor filme sexy din Dubai cu ghidul asezat strategic la vedere (si eventual stropire).

Ce l-a recomandat pe Laufer sa acceada la o pozitie ministeriala in guvernul Tudose este capacitatea sa de a minti cu seninatate. Cand era secretar de stat in Guvernul Grindeanu, Lauder se lauda pe Facebooc ca “în primele două luni ale anului 2017, investiţiile străine directe au crescut cu 85% în comparaţie cu primele două luni din 2016 (655 mil euro vs 354 mil euro)” si că investitorii străini “au încredere în programul de guvernare”.  De fapt, potrivit datelor BNR, în lunile ianuarie-februarie 2017 s-au înregistrat investiții ale nerezidenților de 656 milioane de euro, față de 662 de milioane de euro pentru aceeași perioadă a anului trecut. Prin urmare, nu doar că investițiile străine nu au crescut cu 85%, dar ele chiar scăzusera cu câteva milioane de euro.