Perchezitii la hotelul lui Robert Negoita. Verificari si la finantarile sale ?

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei de Investigații Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, efectuează, la această oră, două percheziţii pe raza municipiului Bucureşti și a județului Ilfov, la punctele de lucru (birouri și spații comerciale) ale unor societăți comerciale.Potrivit unor surse judiciare, vizat este şi hotelul lui Robert Negoiţă – RIN Grand Hotel, dupa stiripesurse.ro

În cauză, se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de rambursări ilegale de T.V.A. și de evaziune fiscală, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, care au fost comise prin intermediul unor societăți comerciale ce desfășoară activități în domeniul construcției de ansambluri rezidențiale și hoteluri.

Prejudiciul estimat este de peste 5.000.000 de euro.

Acţiunea, desfăşurată sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, beneficiază de sprijinul de specialitate al Institutului Naţional de Criminalistică şi al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..