Octavian Buzoianu, intre societatea civila si aliante politice

Astazi am fost la conferinta de presa PSD-ALDE de sustinere a candidatului mai independent ca niciodata, Octavian Buzoianu. A fost prezent C.P. Tariceanu si Daniel Constantin, Remus Lapusan si d-na deputat Doina Pana. Personal, nu am simtit cine stie ce sustinere.

Reprezentantii ALDE au aratat ca au renuntat la voturi nealegand propriul candidat. La fel si PSD-ul. Ca au facut un mare sacrificiu, sau ceva de genul. Murmure si enervare in sala.

Domnul Octavian Buzoianu, a fost singurul care s-a ridicat in picioare cand a vorbit cu presa, avand eleganta si bunul simt al omului care n-a fost virusat politic.

Restul, au stat jos cu aroganta specifica omului la butoane.

Cosmina Fernoaga a plasat prima lovitura, intreband de ce Steluta Cataniciu nu a fost aleasa candidat. Tariceanu, prima oara incoltit. Raspuns : din cauza procesului cu ANI al d-nei Cataniciu.

Discursul lui Tariceanu a enervat rau presa. A urmat un forcing de intrebari, cu o singura tinta, Tariceanu, nu foarte inspirat in venirea sa la Cluj-Napoca. A fost intrebat mai dupa copac ce-i drept, daca avea candidat, de ce nu si l-a nominalizat, si daca de fapt nu cumva locomotiva ALDE-PSD este trasa de independentul Octavian Buzoianu. Raspuns ambiguu, s-a insistat, a intervenit d-na deputat Pana, incercand sa linisteasca apele. Scorul devenea 1-0 si inca eram la incalzire.

Tirul intrebarilor a continuat, dupa momentul initial de stupoare.

Claudiu Pădureanu, a continuat, deloc impresionat de Pasa Senatului  aterizat in provincie,  amintind de nepotisme : Bogdan Olteanu – actual viceguvernator al BNR, ar putea fi construit pe același calapod al nepotismului, pe presupusa relație Boc-Tișe. Tot ne plictisise Tariceanu  initial cu un discurs in care incerca sa se impuna si nu reusea si  vorbea de nepotismele lui Boc. Ca si cum nu ar fi stat impreuna la masa  in Alianta D. A. Adica Dreptate si Adevar. N-am apucat sa intreb care era Dreptatea, si care Adevarul. El sau Emil Boc ?

Dincolo de anostul unei conferinte de presa , ramane ca un leit-motiv, frumusetea interioara si usoara timiditate a gentlemanului Octavian Buzoianu, care pare mai departe de politica, decat chiar si presa din sala :

“Mă bucură susținerea tuturor celor care s-au alăturat proiectului meu. Nu voi avea un mandat electoral, ci un mandat spre binele Clujului. Mă voi bate cu toate forțele cu cei care, din diverse motive, vor încerca să deturneze acest drum pe care suntem obligați să-l creăm, începând cu viitorii patru ani, spre binele copiilor noștri. ‪#‎buzoianu2016‬ “.

Related posts