O petitie circula pe internet prin care se cere inlocuirea Quatro Eco Salub

img_20160912_220531

Petitia a fost semnata de un numar de 153 de floresteni, si a fost realizata in data de 9 aprilie

JOS QUATRO ECO SALUB! Floreştenii vor salubrizare de calitate!

comuna Floreşti

jud. Cluj,

În ultimele săptămâni, activitatea firmei de salubrizare Quatro Eco Salub lasă de dorit. Şi spun asta intr-un mod cât se poate de elegant pentru că la o vizită în teren situaţia este sub orice critică. Am sesizat în repetate rânduri Garda de Mediu, Primăria şi sunt convins că şi dumneavoastră aţi făcut la fel. Din păcate, singurele măsuri ce pot fi luate sunt sancţiunile pe care firma de salubrizare Quatro Eco Salub le primeşte (dacă le primeşte), fără ca problema comunităţii să fie rezolvată.

Alte voci spun că firma este cu un picior în faliment şi în cazul acesta sub nicio formă nu va mai putea să facă faţă. La şedinţa de Consiliu Local de ieri (8 aprilie 2016) primarul comunei Floreşti spunea că va pune la dispoziţie documente pe care le-am mai cerut şi nu le-am primit (contractul cu firma, caietul de sarcini, etc). Gunoiul este transportat la Oradea şi firma nu face faţă cheltuielilor. Vom ajunge la noi majorări de tarife în timp ce gunoaiele sunt tot acolo, la ansamblurile de locuinţe. Mai mult, pentru că nu se mai ridică gunoiul, s-au format zone în care se străng gunoaiele pe ternuri private, pe malul Someşului.

Nu-mi doresc să ajungem la problemele de anul trecut cu şobolanii pentru că dacă nu se ridică gunoiul acolo vom ajunge indiferent câţi bani vom aloca pentru deratizări.

!!Cer Primăriei:

Să implementeze de urgenţă modelul Municipiului Cluj-Napoca.

1. Încheierea contractului cu cei de la Quatro Eco Salub şi realizarea unei licitaţii privind salubrizarea de pe raza comunei Floreşti precum şi în Tăuţi şi Luna de Sus.

2. Comuna Floreşti să fie împărţită pe zone (2-3) câte sunt necesare, iar în urma licitaţiei mai multe firme de salubrizare se vor ocupa de fiecare zonă a comunei astfel încât floreştenii să beneficieze de servicii de salubrizare de calitate.

3. Cer Primăriei comunei Floreşti să înceteze “monopolizarea” acestor servicii pentru că sunt mai multe firme în domeniu care ar putea presta aceste servicii. Nu ne ajută cu nimic să avem firma în care să fim acţionari majoritari. Quatro Eco Salub a dovedit că nu face faţă şi trebuie să plece.

Floreşteni, vă invit să semnaţi această petiţie pentru a strănge cât mai multe semnături prin care să ne arătăm nemulţumirea faţă de serviciile pe care le plătim, dar nu le primim.

Textul petitiei aici

 

Related posts