Nu vom avea nici o ezitare sa incepem miscarile de strada pentru sustinerea Presedintelui !

(UPDATE) ora 19.

Am luat act cu ingrijorare de seria de acte si declaratii ale cuplului Tariceanu – Dragnea. Am aratat ca nu vom tolera decat respectul legii, iar propunerea de prim ministru este la latitudinea Presedintelui.

A arunca tara in aer, prin destabilizarea Institutiei Presedintelui, actul de suspendare in sine constituie o reactie emotionala nesabuita pe care nu o vom tolera si o vom sanctiona prin miscari de strada. Este ultimul avertisment pe care il adresam cuplului care a amenintat astazi rezultatul votului din noiembrie 2014.

Daca incepand de maine, 28 decembrie 2016, nu se revine la normalitate, la o  conduita democratica si se continua seria de abuzuri de tip dictatorial,  societatea civila va genera miscari de protest de o amploare fara precedent, nonviolente.

 

Un ghid de participare decenta la un miting, fara sa aiba nici o legatura cu cei care doreau sa organizeze mitingul de sustinere al Presedintelui,  este prezentat mai jos.

D-l senator Mihai Gotiu, nimeni din USR, nimeni din Alburnus Maior, nu si-a manifestat intentia de a participa la intentia mea de protest public. La insistentele d-nei Roxana Pencea, reprezentantand interesele Alburnus Maior,  am luat de pe site elementele publicate din ghid. Nici unul din ONG-urile legate de Rosia Montana, nu are legatura cu miscarea pe care am dorit sa o facem. Fac aceasta corectie pentru prietenul meu Mihai Gotiu, actualmente senator, al carui nume nu vreau sa fie asociat cu aceasta miscare ! Si cu nimeni din nucleul de la Alburnus Maior.

Nu am apelat la domniile sale nici la  #Colectiv, miscarea a fost spontana. 

Si cu asta, basta !

 

„Acel ghid este realizat de activiștii din Campania Salvați Roșia Montană , după Occupy Conti. Elaborat pentru acțiunile de protest legate de Roșia Montană, Kit-ul de nesupunere civică este valabil în toate celelalte cazuri – Mihai Gotiu”, in articolul http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/kit-de-nesupunere-civica-pentru-ca-jandarmii-s-au-apucat-de-batai-si-arestari-in-toata-tara-75628.html.

N.r. Avand in vedere evolutia evenimentelor prin propunerea d-lui Sorin Grindeanu, consider inchisa orice initiativa in privinta unei miscari de protest !

 66 Thoughts to “Nu vom avea nici o ezitare sa incepem miscarile de strada pentru sustinerea Presedintelui !”

 1. Balogh Ion

  Dacă duminica viitoare ar fi alegeri anticipate cu cine ați vota??
  Distribuiți cât mai mulți și votați cât mai multi
  Acest sondaj este on-line nu telefonic
  https://petitieonline.net/sondaj/alegeri_anticipate-s32453045.html

  1. Albert Corbeanu

   As vota ca intotdeauna, impotriva securistilor mascati!

   1. Silviu

    inseamna ca nu votezi cu PSD-ul, doamne ce ma mai distrez

  2. scantei tudorel

   De acord , cu o conditie . Alegerile anticipate sa fie platite de tine .

 2. Georgevici Mihail

  Daca si azi e la fel; dupa ’89, ne-am rasturnat, nu ne-am salvat!

  mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=10239

  1. Anoo Koo

   Păi Parlamentul tocmai ce a fost ales de popor, de ce să-l dizolvi?

 3. Lupu Nelu

  „Daca incepand de maine, 28 decembrie 2016, nu se revine la normalitate, la o conduita democratica si se continua seria de abuzuri de tip dictatorial, societatea civila va genera miscari de protest de o amploare fara precedent, nonviolente.”
  Bai fratilor de ce normalitate vorbiti? Presedintele vostru, pentru ca al meu nu e, e pe cale de a declnsa o criza politica ce poate duce tara in haos si voi vorbiti de revenire la normalitate? De ce nu respecta votul romanilor? Democratia inseamna respect pentru votul majoritatii, iar refuzul acceptarii optiunilor majoritatii este primul pas spre dictatura.

  1. Simoria26

   Bai nene, ai citit constitutia tarii?? Presedintele DESEMNEAZA PREMIERUL, nu boul de mragnea

   1. Albert Corbeanu

    Bai bou baltii, mai citeste odata constitutia ca sa vezi ca nu il desemneaza scotand-ul din propriul buzunar ci la propunerea majoritatii, inteligentule…

    1. mircea_cjn

     Albert Corbeanu
     Mai citeste Constitutia. Partidele sunt doar consultate, presedintele desemneaza!
     Nu exista „propunerea majoritatii”. Asta e Constitutia.

     1. paulescu

      Atunci pentru ce s-a mai votat, prietene?

     2. Lupu Nelu

      Deci pana la urma sunteti de acord ca Presedintele forteaza o criza politica pentru ca un guvern trebuie sa aiba votul de incredere a parlamentului, parlament in care PSD-ALDE are majoritatea.

     3. Doru

      Citeste inca o data constitutia si Decizia Curtii Constitutionale din 2014, daca nu ma insel, in care este explicat rolul presedintelui in astfel de situatii. Dupa ce o faci si treci printr-un filtru obiectiv e posibil sa vezi cine si ce forteaza.

     4. Anoo Koo

      Păi asta e problema, în loc să desemneze el a plecat în vacanță, îl doare-n kur de români.

    2. Simoria26

     de ce te prezinti in asa maniera ?! Macar pune o poza cu balta…sau macar cu boul. Asa cam ca gerula)))

   2. Cornelia

    deci, sa reluam:
    „…De aceea, Preşedintele României, neputând avea rol de decident în această procedură, ci de arbitru şi mediator între forţele politice, ARE DOAR COMPETENTA DE A DESEMNA DREPT CANDIDAT PE REPREZENTANTUL PROPUS DE ALIANTA POLITICA SAU PARTIDUL POLITIC CARE DETINE MAJORITATEA ABSOLUTA A MANDATELOR PARLAMENTARE sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care poate asigura susţinerea parlamentară necesară obţinerii votului de încredere al Parlamentului”.

    1. Simoria26

     asta ai citat din constitutie , sau din latrina 3???

   3. Lupu Nelu

    Articolul 103 din Constitutie- Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament. Articolul 85 din Constitutie- (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

    1. Simoria26

     Da, mersi , si eu ce am spus?? Presedintele NUMESTE premierul si guvernul, nu Mragnea. END> Da, il consulta si pe Mragnea, ca parlamentul voteaza guvernul!! Dar , inca o data, presedintele il numeste!

    2. Anoo Koo

     N-a făcut nimic din toate astea. Doarme? Sforăie? Sforărește? Trage de timp? Are alte priorități (vacanța de Crăciun, vacanța de Anul Nou, vacanța de Paști…)?

   4. Anoo Koo

    Păi nu l-a împiedicat nimeni să desemneze, de ce n-o face? Doarme în cipici nemțești?

  2. Georgevici Mihail

   Despre a cui dictatura vorbim, daca nu a mafiei PSD, daca tot comunistii, fie ei, rusi sau romani, conduc Romania de 27 de ani, la fel ca in vremea lui Ceausescu?

   1. Emilia Ionescu

    Subscriu.
    Constitutional, presedintele a procedat corect. Trebuie sa recunoastem. Si a cerut alta nominalizare.

    Este greu de inteles?
    Numai ca tandem-ul la rele, condamnatul si urmaritul penal au niste probleme. 1. – Ca 15 % nu inseamna majoritate.
    2. – Ca replierile tip, haideti cu noi ca …, nu sunt onorante si nici legale.
    Pentru ca nu respecta optiunea electoratului.

    Absenteismul este votul de blam pe care clasa politica, gastile mafiote, l-au primit din partea m a j o r i t a t i i si legitimeaza decizia presedintelui. Alta nominalizare.

    1. Albert Corbeanu

     Absenteismul nu valideaza nimic, cu atat mai putin pe o sluga sereisto-sorosista. Doar votul poate valida ceva.

     1. mircea_cjn

      Auzi, decat slugi KGB-iste…

     2. Silviu

      Aici ai dreptate, as adauga doar ca Presedintele a fost ales prin vot, este presedintele meu si al tau si si-a exercitat dreptul de a refuza propunerea (ca de altfel nu l-ar mai fi intrebat nici dra.. :)) ).

     3. Anoo Koo

      Al tău o fi… dar nu vorbi pentru alții.

     4. Albert Corbeanu

      Nicaieri in constitutie nu scrie ca presedintele ar avea dreptul de a refuza propunerea coalitiei care are majoritate. NICAIERI. Pentru abuzul asta trebuia suspendat, dar psd-ul se arata prea slab si timorat.

    2. catalin p

     Madam copy paste nu e nevoie sa insiri acelasi mesaj 😉

    3. scantei tudorel

     Ce vorbesti vere ? Unde ai intanlit tu asa ceva ? Cei care nu voteaza , confera legitimitate candidatilor ? De rasul curcilor .

     1. Albert Corbeanu

      Asta a fost si discursul lui Basescu la referendumul de demitere – cine nu a votat ar fi fost, cica, de partea lui. Gunoaie de securisti.

   2. catalin p

    Cu matematica stai bine, cu obsesia fata de PSD la fel de bine ! Din astia 27 de ani …10 ani au fost cu basescu, 4 ani cu constantinescu si 2 ani cu mutulica -plimbarica 😉

    1. Silviu

     o singura intrebare pt tine, marele privatizator Nastase din ce partid a facut parte?

  3. Emilia Ionescu

   Constitutional, presedintele a procedat corect. Trebuie sa recunoastem. Si a cerut alta nominalizare.

   Este greu de inteles?
   Numai ca tandem-ul la rele, condamnatul si urmaritul penal au niste probleme. 1. – Ca 15 % nu inseamna majoritate.
   2. – Ca replierile tip, haideti cu noi ca …, nu sunt onorante si nici legale.
   Pentru ca nu respecta optiunea electoratului.

   Absenteismul este votul de blam pe care clasa politica, gastile mafiote, l-au primit din partea m a j o r i t a t i i si legitimeaza decizia presedintelui. Alta nominalizare.

   1. Albert Corbeanu

    Securistilor, „tandemul” are autoritatea data de vot. Daca tot vrei sa „recunoasti”. Asa e ca va temeti de vot?

    1. Silviu

     asta e ultima, dreapta sa fie numita securista :)). Cam aici ti-ai incheiat argumentul.

     1. Albert Corbeanu

      Dreapta? Care dreapta? Aia care s-au culcat seara pe stanga si dimineata -oopsss- s-au trezit pe dreapta? Bai bou’ baltii, in Romania NU EXISTA DREAPTA. Este doar o sleahta de securisti care au confiscat conceptul fara insa a-si insusi si preceptul. Dobitoc sereisto-sorosist ce esti.

   2. catalin p

    Despre cine vorbesti ca a procedat corect ? Despre nenea care a luat case cu acte false ? Bun asa 😉

    1. Anoo Koo

     Nu „a luat“, ci „a furat“. Hoțul e hoț, și trebuie să-i spui pe nume, în față, nu-l dezmierzi pe ocolite: „ delapidatorule, năzdrăvanule mic!“.

   3. unguru bulan

    Si Dragnea va proceda foarte corect daca il va suspenda pe Iohannes

    1. Silviu

     De cand Dragnea suspenda?

     1. unguru bulan

      De cand presedintele s-a transformat din mutalau în prostalau

     2. Albert Corbeanu

      De cand a castigat alegerile, BOULE.

   4. scantei tudorel

    Tu una stii si o tii in prostie pana la infinit.

 4. Viorel

  Asta a ce seamănă „democraţilor”,a debandadă,vreţi război civil,destabilizare ? Neamţul ăsta de ce nu a explicat refuzul de a o numi,de ce când această doamnă a fost ministru nu a zis nimic ? Vorbiţi de cinste, cereţi-i cont nemţălăului de casele lui,de traficul de copii,de impozitul neplătit pe meditaţii…Mi-e scârbă e puţin spus…P.S. Până la urmă v-a face ce zice Dragnea,dacă nu să ieşim şi noi în stradă ?

  1. Silviu

   razboi civil? incerci sa ne sperii cu invataturi luate de la doamna sirianca pe care ati propus-o? :)) daca vreti razboi civil duceti-va in siria, mie imi e bine aici 🙂

   1. scantei tudorel

    Daca nu cunosti nimic despre Jud. Constanta , de ce nu taci. De turci , tatari , macedonieni si alte minoritati conlocuitoare nu ai auzit vorbindu-se in aceasta tara ? Pune mana pe carte ca nu urzica.

 5. Albert Corbeanu

  Va este frica de votul democratic, gunoaielor corporatiste care iesiti in strada prin ordin de serviciu…

  1. mircea_cjn

   „Gunoaie corporatiste” , nu ti-e rusine, bă asistatule social care freci menta?

  2. Florin Pop

   Corbene, baiete, eu sunt pemepist, dar se pare ca esti singurul dintre comentatori care n-are creierii imprastiati! Bravo!

  3. Silviu

   Ordin de serviciu? tu din ce epoca vii? :))

  4. Lucian

   Daca gunoaiele corporatiste nu-si mai platesc taxele, gunoaiele asistate ca tine MOR DE FOAME!

 6. cioby

  PUTIN PREȘEDINTELE ROMĂNIEI!TRĂIASCĂ,TRĂIASCĂ,TRĂIASCĂ!

 7. anti ticalosi

  ”JOS cu TICALOSUL care a creat NUMAI PROBLEME ROMANILOR ,si NU DOAR SUSPENDARE ci si CONDAMNARE pentru magariile comise cu afacerile imobiliare, dar si cu implicarea in TRAFICUL DE PERSOANE . La puscarie cu acest nemernic …ar fi un motiv dar si o mare SANSA sa-l LEGAM si pe TICALOSUL acela portocaliu „sfatuitorul” sau de taina …dar si PROTEJAT al ambasadei sua si altor puteri STRAINE ANTI-ROMANESTI ,carora nemernicul NE-A VANDUT !”

  1. Silviu

   el ne-a vandut? :)) cauta un comentariu de-al meu de mai sus te rog

 8. Florin Pop

  Cine muma dracu’ e ” Voce Clujului ” asta, care vine cu lectii de tot cacatul? Eu sunt un roman care a votat la prezidentiale DOAR pe Elena Udrea, sasul Inalt cat casa nu ma intereseaza, nu e presedintele meu : un neghiob, cu creierul cat nuca, prostovan si tocmai de aceea periculos…nici turcoaica aia propusa ca PM nu-mi convine, dar nici voi, pui de securisti care manipulati masele de ghiolbani sa va dea ascultare…Singura treaba buna pe care ar trebui s-o reuseasca cuplul de infractori Dragnea-Tariceanu, ar fi destramarea Sistemului blestemat si In special desfiintarea Binomului!!!

  1. Silviu

   Udrea? :)) nota 4, stai jos

  2. scantei tudorel

   Mama , da ce alegere ai mai facut . Tu ai gandit cu organul nu cu capul . Vai de capusorul tau .

   1. Anoo Koo

    Exceptând opțiunea neinspirată pentru Udrea, în rest nu gândește rău.

 9. remus dan

  Daca voi iesiti in strada si noi vom iesi in strada pentru ca nu vrem un alt Basescu care considera Constitutia hartie de toaleta! Voi vreti un stat democratic dar acceptati abuzuri la cel mai inalt nivel? Sau abuzurile sunt acceptate doar daca sunt facute de o persoana pe care o agreati?? Penibilul se defineste prin voi!

  1. Silviu

   care e abuzul? te rog detaliaza

  2. Anoo Koo

   Băsescu a respectat Constituția, ești pe lângă subiect.

 10. Vladimir Bulsievici

  O sa mergeti in Pizda cu pulavionul!!!!

 11. scantei tudorel

  Lasa-ne ca ne doare burta de protestul vostru. Mai putin de prostia voastra. Dupa alegeri ati mai iesit voi in numar de 2-3 raciti si rataciti pe acolo prin Bucuresti de v-au injurat jurnalistii.

 12. Anoo Koo

  Voi erați ăia care-l lingeați nestingheriți în kur pe Marele Mut, și acum vă simțiți amenințată această activitate nonguvernamentală? Acum vreți să ieșiți în stradă, să faceți trotuarul?

 13. Gogu

  Idiotilor !

Comments are closed.