Nu parcați pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități!

Poliția Locală Cluj-Napoca demarează în perioada următoare o acțiune amplă de verificare a parcărilor destinate persoanelor cu dizabilități.

Potrivit prevederilor Legii nr. 448/2006, actualizată, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu dizabilități constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

În acest sens, Poliția Locală face un apel către conducătorii auto să parcheze regulamentar și nu pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii locali au aplicat 965 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto pentru parcări neregulamentare, în conformitate cu OUG nr. 195/2002, în valoare de aproximativ 180.000 lei și au ridicat 95 de autovehicule.

Conducătorii auto care beneficiază de cardul-legitimație pentru parcare pe locurile special amenajate, au obligația să-l afișeze în partea din față a vehicului, astfel încât să fie clar vizibil H.G. nr. 268/2007 actualizată.

 

Related posts