Noul an scolar incepe cu masuri concrete de sprijin pentru elevi ,parinti si profesori

PNL a gasit in Guvernul Ciolos un partener real pentru problemele prioritare din educatie. Multe dintre initiativele legislative ale PNL sunt puse in practica de catre Ministerul Educatiei Nationale  si Cercetarii Stiintifice in acest  inceput de an scolar ,dupa cum urmeaza:

Finantarea de stat urmeaza nediscriminatoriu si elevii din invatamantul privat si confessional.

Decontarea integrala a cheltuielilor de naveta pentru elevi.

Manuale gratuite si pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a.

Legea sustinuta de PNL privind recuperarea cresterilor salariale restante este in vigoare si primeste finantare.

Intarirea invatamantului profesional si dual prin parteneriate reale cu mediul economic.

Proiectul PNL “Masa la Scoala” , care sa inlocuiasca “Cornul si Laptele” prinde contur; din aceasta toamna va exista un proiect pilot care va cuprinde 50 de scoli si aproximativ 30000 de elevi.

Programul ”Școală după Școală” este o soluție susținută de toți specialiștii din domeniu. Propunerea legislativă a PNL prevede emiterea unor tichete valorice de 200 de lei pentru copiii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul “şcoală după şcoală”. Acest proiect poate fi extins și pentru învățământul gimnazial.

Autoritățile locale au la dispoziție un an pentru a pregăti școlile pentru aceste programe de interes național. România are nevoie ca de aer de măsuri concrete, integrate pentru combaterea abandonului școlar și creșterea rezultatelor elevilor,

 

PNL, prin preocuparea și eforturile pe care le-a avut pentru demararea acestor proiecte, este GARANTUL că ele vor fi generalizate și aplicate din septembrie 2017.

 

 

Adrian Oros

Deputat PNLde Cluj

 

Related posts