Nostalgii dupa pierderea titlului de capitala culturala europeana

Da, am pierdut, pe mana cuiva cu care era normal sa pierdem. Vreau sa le amintesc cu aceasta ocazie clujenilor de Octavian Buzoianu.

Ati aruncat cu ce-ati gasit in el, in campanie, deoarece era diferit de voi. Deoarece vorbea o limba romana europeana, neacceptata de baietii de pe la sate, care au vandut terenul din spatele casei pe bani frumosi, si s-au mutat la Cluj-Napoca, hotarati sa distruga pe oricine nu era de forma si asemanarea lui Emil Boc.

Am pierdut titlul de Capitala Culturala Europeana in fata Timisoarei. Era firesc sa il pierdem, deoarece Cluj-Napoca pierde pe zi ce trece intelectualii care trebuie sa  traiasca in malul politicii de pe Somes.

Cluj-Napoca, da, astazi se vede nefardata. Tineretul are rabdarea sa termine o facultate si sa plece. Cultura nu inseamna prima generatie de la sapa, aur si manele si mai ales origine sociala sanatoasa.

Inseamna a avea un criteriu, cum spunea Nichita Stanescu.

Felicitari, Timisoara !

Related posts

 • Clujean

  “Tineretul are rabdarea sa termine o facultate si sa plece.” – UNDE sa plece? Ca ramaneti toti aici si va trebuie sa aveti viziuni sau conceptii. Da’ mai plecati in alta parte si nu-mi votati voi mie primarul, viniturilor!!!!

  • Horia Cristea

   Doare ?

   • Clujean

    DA

    • Horia Cristea

     Sincer, si pe mine.

     • Alex Jester

      macar atata simt sa fie, pacat ca nu ajuta