Normalitate. Iohannis, in weekend, pe bicicleta, prin tara.

Klaus Iohannis rămâne în împătimit al plimbărilor cu bicicleta. Președintele a ieșit sâmbătă la amiază la o plimbare pe drumul dintre Rășinari și Păltiniș, iar duminica a mers intr-o drumetie in muntii Parang.

Șeful statului a profitat din plin de weekend-ul pe care l-a petrecut acasă la Sibiu. Nu mai este un secret faptul că fostul edil al Sibiului și actualul președinte al României iubește plimbările cu bicicleta și ieșirile în natură.

Sâmbătă le-a îmbinat pe amândouă. A ieșit la o tură cu bicicleta pe drumul ce leagă Sibiul de stațiunea aflată aproape 1.900 de metri altitudine. Iohannis a fost extem de încântat de plimbare și de priveliștea excepțională pe care o oferă munții Cindrelului.

Conform Adevarul, Klaus Iohannis a urcat duminică în Masivul Parâng, cu soţia şi câţiva apropiaţi, după ce a luat la pas traseele montane din Parcul Naţional Retezat. Mai mulţi turişti s-au fotografiat alături de el, iar cea mai inedită dintre fotografii este cea publicată de un cioban. Preşedintele Klaus Iohannis a petrecut o parte a zilei de duminică în Masivul Parâng, alături de soţia sa şi câţiva apropiaţi. Echipat de munte, a urcat în zona Vârfului Cârja, iar mulţi dintre turiştii care l-au întâlnit pe traseu au făcut fotografii cu el. Cea mai inedită dintre ele a fost publicată de Filimon Vreja, un cioban din Parâng. Filimon, personajul pitoresc din Ţinutul Momârlanilor, apare în imagine sprijinit în toiagul său de cioban, cu traistele pe umeri şi clopul pe cap, în timp ce preşedintele ţării este înfăţişat în pantaloni scurţi şi bocanci, cu rucsacul în spate. Fotografia a devenit viral pe reţelele sociale.  Klaus Iohannis este pasionat de excursiile montane. În urmă cu o lună a urcat spre Lacul Bucura din Masivul Retezat, şi, de asemenea, a explorat de mai multe ori în ultimele luni Masivul Parâng.

Ora de Sibiu/

Adevarul/