Ministrul „Can-Can” al culturii iubeste presa de scandal, uraste Centenarul Romaniei.

La ce altceva ne-am fi putut astepta de la un sef de ziare de scandal decat la aroganta si ignoranta?

Fost Director al ziarelor CanCan si Libertatea  şi manager executiv la Kanal D, Lucian Romașcanu  pastoreste astazi Cultura și IDENTITATEA NATIONALA a romanilor. Alegerea este emblematica, pana la urma, la o tara in plina manelizare, seful „identitatii nationale” nu poate fi decat un manager de manelisme. 

Domnul Romascanu este foarte mandru de presa tabolida pe care o considera  activitate serioasa. De fapt, dupa parerea sa, e singura activitate serioasa din presa pentru ca aduce cele mai mari profituri. Cam atat intelege „ministrul identitatii nationale” din actul de cultura – cati bani se pot produce. Ce este strigator la cer nu e ce spune ci faptul ca Romascanu este extrem de mandru de opinia sa. 

Pentru ca nu debordeaza de inteligenta, Romascanu da din casa si recunoaste, intr-o emisiune la Digi24, ca „premierul” Tudose nu este decat marioneta lui Dragnea si ca nu a avut nici macar dreptul sa-si aleaga ministrii: „Functia de ministru mi-a propus-o domnul Dragnea, nu domnul Tudose”

Deasemena, Romascanu recunoaste ca face angajarile in minister in baza telefoanelor pe care le primeste de la cunostinte care-i recomanda diverse persoane, dar e mandru ca, la final, el decide. 

Ministrul „Can-Can” masoara mandria pentru „identitatea nationala” tot in termeni de profit. Spune ca nu stie sigur cam cati bani ar trebui alocati pentru sarbatorirea Centenarului Romaniei (1918 – 2018) si nici nu pare foarte interesat de alocarea unui buget, desi mai sunt mai putin de 6 luni pana la anul in care sarbatorim 100 de ani de Romanie Mare. Evident ca, neavand nici macar buget, ministrul manelist nu are nici cea mai mica idee despre evenimentele care ar trebui organizate anul viitor si da de inteles ca ar prefera ca banii sa se duca in ceva constructii, fie ele si de infrastructura, decat pentru a sarbatori Romania.

Dupa cum promoveaza constructiile din banii statului, mai degraba ai crede ca Romascanu e actionar la TelDrum decat ministru al culturii si identitatii nationale. 

Desigur, stiam ca PSD-istii sunt „mandrii ca sunt romani” doar in campania electorala, cat sa-i ameteasca pe fraieri sa-i voteze dar, chiar si pentru un ministru mandru de manelismul sau, ostentatia cu care dispretuieste cultura romana (pe care ar trebui sa o pastoreasca) e un pic cam prea mare. 

„Pana acum nu am facut nicio pregatire pentru Centenar, Bugetul alocat pana acum pentru Centenar este de 300.000 lei” (adica aproximativ 65.500 euro) recunoaste ministrul cu o indiferenta ce frizeaza cel putin inconstienta – ca sa nu spunem insolenta.

Pe parcursul interviului de la Digi24  nu poti sa nu observi ca interesul pentru constructii, reparatii de cladiri si terenuri, manifestat de Romascanu este de-a dreptul obsedant. Ca in schitele lui Caragiale, indiferent ce tema propuneau jurnalistii, ministrul revenea „la castravete”, adica la constructii, pentru care se simte entuziast sa estimeze ca ar putea investi multe sute de milioane de euro. Pentru orice ar investi acest ministru mai putin pentru cultura adevarata si Centenar.  

Luat de valul entuziasmului, visand la investitii ce ar putea aduce profituri uriase unor firme de constructii, manelistul can-can-ist isi da incultura pe fata si comite cacofonii cat casa: ” vom accesa fonduri de la Banca […] care este BanCA CAre… „!!!

Daca pentru orice constructie ministrul este cuprins de entuziasm, pentru demolari nu manifesta aceeasi satisfactie. Ca atare recunoaste cu seninatate ca demolarea Cathedral Plaza, pentru care exista o hotarare judecatoreasca definitiva, este blocata la ministerul pe care il conducde si nu da semne ca s-ar grabi sa rezolve problema. 

In concluzie am avut neplacerea de a urmari un interviu cu un ministru al culturii care nu este interesat absolut deloc de cultura. 

 3 Thoughts to “Ministrul „Can-Can” al culturii iubeste presa de scandal, uraste Centenarul Romaniei.”

 1. Didu Ionescu

  Dragă Voce, chiar nu aveți nimic de lăudat./??Aveți ideie ce cultură muzicală are Lucian Romașcanu/??Știți că e primul ministru al culturii de la Andrei Pleșu care s-a interesat de situația localului BIsericii din Rîbița? Și mai sunt și altele…

  1. Mandrean Paul

   Ionescule, sper ca glumesti.

   1. Didu Ionescu

    Cui îi mai arde de glumă în zilele noastre pline de minciuni, dezinformări, manipulări, intrigi, etichetări, etc.? Papa de la Roma dacă vine ministru și tot va fi vopsit din cap până-n picioare cu de toate. Îl cunosc bine pe Lucian Romaașcanu, sper că va face figură bună …

Comments are closed.