Ministerul Agriculturii – mosia personala a ministrului Daea

Ministrul Daea recunoaste ca si-a angajat fiica la Mnisterul pe care-l conduce, nevasta lucra deja la acelasi Minister.

Încă un caz de nepotism la nivelul Guvernului. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul preferat al președintele PSD, Liviu Dragnea, recunoaște cu seninătate că și-a angajat fiica într-un post din cadrul ministerului.

„Este un referent la o unitate subordonată ministerului. De cîteva luni de zile este acolo. Este un adevăr pe care nu îl ocolesc şi n-aş avea de ce să o fac. Şi este un copil care ca şi dumneavoastră aşteaptă să-şi găsească rostul în viaţă. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă priveşte, ca părinte, o ajut să-l găsească, pentru ca e firesc, este natural. Cine stie, poate ministrul vrea sa-i lase ministerul mostenire fiicei, de aceea o „instrueste” fiica in „tainele guvernarii”.

Interesant este faptul ca, la instalarea in functie, a ministrului, fiica parea sa aiba deja „rostul in viata” gata aranjat ca patroana a unei firme de piscicultura. La data instalarii in functie a ministrului Daea, fiica acestuia, Larisa Elena Popescu, figura ca deținatoare a firmei Piscicultorul SA – o societate care controlează mai multe bălți din județul Dâmbovița.

Reamintim ca Petre Daea a mai ocupat funcția de ministru al agriculturii în perioada iulie-decembrie 2004. Mai mult, Daea a „nășit” Legea pentru pensiile speciale ale parlamentarilor.

Soția ministrului Agriculturii, Camelia Luchian, este director al Direcției Management Resurse Umane în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).