Mini – Platinia langa cimitirul central ?

Conform unui articol de investigatii marca Gazeta de Cluj, ,in aprilie 2015, a apărut pe clădirea de pe Avram Iancu nr.28, din stânga intrării de la Cimitirul Central, unde au fost magazine de pompe funebre, un afişaj de informare ”Consultare asupra propunerilor preliminare Plan Urbanistic de Detaliu”, privind o clădire de locuinţe şi comerţ, servicii, proiect al cărui iniţiator este SC EVO CENTER SRL şi elaborator SC ARHIMAR SERV SRL. Clădirea mică, doar cu parter. Funcţionarii Primăriei Cluj-Napoca s-au gândit la o aberaţie şi au aprobat o clădire de P+8 etaje în locul acesteia. Lângă imobil se află Banca Comercială feroviară, o clădire P+3. Lângă ele, cimitirul Hanjongard, iar vizavi clădiri + 2 etaje. ”Mini-Platinia” de opt etaje îşi va face loc printre acestea, în oraşul care oricum suferă la acest capitol.

Daca initial cladirea avea doar o aprobare de santier, surse apropiate Vocea Clujului afirma ca a fost deja si aprobata.

sile1

Firma SC EVO CENTER SRL este formată din SC IMO TRUST şi Muntean Marius. IMO TRUST îi are ca acţionari pe Murg Ştefan şi o altă firmă din Satu Mare, MENEROM SERV, firmă de consultanţă şi management, deţinută de Selnicean Ana. MENDROM SERV este o companie care se află în acţionariatul firmei de salubrizare Drusal, deţinută de familia Puşcaş. Acest Murg Ştefan este directorul tehnic la SC FLORISAL SRL, firmă controlată de Vasile Puşcaş. În zonă case sau clădiri parter + 2 etaje. Imaginaţi-vă cum va arăta acolo micul monstrul de 8 etaje. Locuinţe şi magazine! Dacă mai aveam o mică zonă a Clujului care nu a fost sluţită de vreun avorton urbanistic era musai ca acum să fie făcută praf şi pulbere şi aceea zonă neatinsă. Ca să nu mai vorbim de faptul că imobilul se va iţi în Zona Istorică a municipiului, în Zona Centrală, în Zonă Construită Protejată, în plină zonă de protecţie a monumentelor istorice, la câţiva metri de Zone Construite Protejate, lângă clădiri cu valoare artistică ambientală şi clădiri monument istoric. Mergând mai departe, notăm un POT (Procent de Ocupare al Terenului) de 50%. Potrivit actualei legislaţii şi în concordanţă cu noul PUG aprobat la finele anului trecut, un PUZ nu poate modifica PUG-ul decât cu maxim 5%. Să înţelegem că înn Cluj Napoca, în Zona Construită Protejată, lângă clădiri cu valoare artistică ambientală şi clădiri monument istoric, în Zona Centrală, POT aprobat prin PUG este de 47,7% ?!?!, afirma Cotidianul Transilvan

Amintim şi că IMO TRUST SRL este beneficiarul proiectului imobiliar de pe str. Pasteur nr. 20, tot proiectul lui Vasile Puşcaş.

Iar Vasile Puscas este ginerele lui Ioan Rus, adevaratul Primar din umbra al Clujului.

Emil Boc, omul ales de clujeni primar a imprumutat 50.000 de lei de la o banca sa isi faca o campanie electorala curata.

Sincer, nu mai pot sa scriu.

 

Related posts