Ludovic Orban sprijinit de Horia Sulea, Cristi Busoi de Daniel Buda

Domnul Ludovic Orban, probabil viitor presedinte PNL, a avut amabilitatea sa imi raspunda extrem de clar unor intrebari :

Rep :Opozitia la Cluj este mai degraba revendicata de strada, ce parere aveti de activitatea conducerii PNL Cluj ?

L.O. : Evaluarea performantelor se va face dupa o perioada mai indelungata. Conducerea PNL Cluj a fost aleasa de  de o luna, nu imi pot forma o opinie, evaluarea performantei leadershipului, ulterior. Filiala Cluj va ramane una de frunte.

Rep :Horia Sulea  va sprijina direct. Ce puteti spune despre Daniel Buda ?

L. O : D-l Buda a semnat motiunea colegului meu. In PNL, fiecare e liber sa aleaga pe cine doreste. Ma onoreaza sprijinul acordat  atat de domnul  primar Horia Sulea cat si a colegilor din filiala Cluj.  Ma bizui dealtfel pe un sprijin masiv din partea filialei Cluj.

Rep : Ca viitor presedinte PNL, considerati o prioritate unificarea dreptei ?

L.O :Prioritatea mea este sa transform PNL in cel mai puternic partid al Romaniei.

Satisticile preliminare indica o victorie detasata a lui Ludovic Orban.

Horia Sulea, care si-a retras candidatura de la conducerea PNL Cluj, se pare ca a mers pe varianta castigatoare, inca  din primul moment. Motivele care l-au determinat sa o faca, intr-o analiza separata.

Europarlamentarul Daniel Buda, pare rupt de realitatea politica actuala a PNL. Postarile acestuia, destul de previzibile, pe retele de socializare, denota o opozitie de om izolat la Bruexelles, mult prea departe de Cluj. Dar si un semnatar al motiunii Busoi.

Acest fapt nu pare sa fie de bun augur, deoarece la Cluj, vocea partidului national liberal mi se pare  stearsa. Iar opozitia, revendicata complet de strada. Deoarece, in opinia mea, pe moment,  PNL Cluj nu face opozitie, avand un grad de resemnare premergator parca disolutiei.