Ludovic Orban despre degringolada din justitie si demisia lui Tudorel Toader

Luni, 23 aprilie, la solicitarea PNL, Comitetul liderilor din Senat a decis convocarea lui Tudorel Toader, ministrul Justitiei, la ora Guvernului, pe data de 3 mai, pentru a prezenta modul in care ministerul intentioneaza sa actioneze in urma raportului GRECO.
Astazi, la reuniunea aceluiasi Comitet al liderilor, la solicitarea liderului grupului PSD, Serban Nicolae, care a fost sprijinit de liderul grupului ALDE si de liderul grupului UDMR, s- a decis amanarea pentru data de 9 mai a audierii lui Tudorel Toader. Liderul PNL a protestat fata de aceasta tergiversare, a solicitat mentinerea datei initiale de 3 mai si a votat impotriva propunerii PSD- ALDE- UDMR. In urma acestei decizii, presedintele Senatului i-a trimis o scrisoare premierului Dancila in care anunta convocarea ministrului justitiei la Ora Guvernului la Senat in data de 9 mai.
La declaratia de presa de astazi am solicitat demisia ministrului justitiei pentru o serie de motive, printre care si neprezentarea in fata Parlamentului.
Ce credeti ca face „viteazul” ministru al justitiei ? Posteaza pe facebook, in jurul orei 18. 30, ca maine, 3 mai, va fi prezent la Senat, la convocarea PNL. Aici nu sunt posibile decat doua variante. Ori Tudorel Toader a pierdut orice legatura cu liderii majoritatii din Senat, cu presedintele Senatului ( sponsorul sau politic) si cu premierul Dancila, care nu au catadicsit sa il informeze ca este convocat in 9 mai ( lucru putin probabil ). Ori ministrul justitei, ca sa nu apara in postura unui las caruia ii este frica sa se prezinte in fata Parlamentului, afectat fiind de declaratia mea prin care i-am cerut demisia, dezinformeaza in mod intentionat opinia publica, desi el stie foarte bine ca este convocat pentru data de 9 mai. Si intr-un caz si in celalalt, solicitarea mea catre ministrul justitiei este aceeasi: DEMISIA!Leave a Comment