Liviu Alexa, ca primar, n-ai nevoie de studii superioare, nici de PSD ?

alexa

Prin atacurile repetate la adresa mea cand vin din partea ziarului sau, cred ca Liviu Alexa si colectivul sau ma propulseaza spre Primaria Cluj-Napoca.

Bai copile, e poanta, nu vreau putere, pricepe !

Liviu Alexa se enerveaza cand este intrebat ce studii are. Blocheaza pe facebook toti curiosi. Vrea ba in PSD, ba isi face partid. Cu mama care a lucrat in securitate, a cautat omul sa se dea bine pe unde a putut si el. Nu a iesit nimic, asta e. 2500 voturi si alea chinuite.

Adun 2500 oamenii si daca trebuie sa-i aduc in strada, mai copile. Sa strige impotriva unora ca tine, care fac de ras breasla asta.

N-are curaj sa vina la un miting. Isi trimite angajatele, domnu e mare patron. Ma lesi ? Sau ca baiat ti-e frica sa ai de a face cu un barbat ? Culturismul nu e sinonim cu hocheiul pe ghiata sau cu miscarile in strada. Acolo ai nevoie de exact ce n-ai tu.

Provenit din famiglia Rus,  Paszkany, cu care acum nu prea se mai lauda, asta dupa demisia guvernului Ponta, dupa arestarea lui Bene de la Napoca SA si problemele de la Aeroport, ale lui Ciceo, demolat de Mihai Petean, nu cred ca se simte in apele lui.

Mai ales ca o persoana i-a transmis ca voi candida la Primaria Cluj-Napoca. Eu am o profesie, cea de inginer IT. Postuniversiar, Lutz and Grub Institut Nuernberg si IQ Akademie Nagold. Si inca vreo cateva cursuri postuniversitare la FSEGA, ceva pe ISO prin 2004. Iar scrisul e un hobby.

Tu ce ai terminat ca scoala, Liviu Alexa ?

Iata un autoportret de candidat pe care si-l face singur

Nume: ALEXA LIVIU DORU-ALIN, Ziar de Cluj

Data nasterii: 31.05.1979

Locul nasterii: Bistrita

Note despre backgroundul subiectului:

– fiul lui Ioan si Craciunica, parintii sunt oameni care si-au croit singuri drumul in viata, in conditii grele, crescuti fiind la casa de copii, element pe care subiectul il speculeaza adeseori emotional.

mama subiectului a fost angajat al Securitatii in perioada 1986-1989, dar cu grad de subofiter. Mama subiectului nu a avut o functie notabila in aparatul securitatii, fiind aleasa pentru acest post tocmai datorita originii “sanatoase” si abilitatii de a putea vorbi limba maghiara la perfectie, fiind crescuta, pana la integrarea in Casa de Copii Nasaud, in satul Crasna, populat preponderent de etnici maghiari. In fapt, in momentul racolarii de catre Securitate, reprezentantii structurii informative l-au contactat pe capul familiei, Ioan Alexa, care a refuzat insa propunerea. Reprezentantii securitatii s-au reorientat spre Craciunica Alexa, pe care au santajat-o emotional cu pierderea locului de munca in cazul neacceptarii propunerii. In cadrul functiei detinute, mama subiectului a activat ca subofiter in cadrul Serviciului T din cadrul Securitatii, responsabil cu traducerea corespondentei si diverselor documente ale etnicilor maghiari din regiunea Bistrita-Nasaud care puteau face obiectul sigurantei nationale. Zona Bistrita-Nasaud a fost insa putin expusa unor conflicte majore premergatoare Revolutiei. Mama subiectului a demisionat in 20 decembrie 1989 si, in ciuda insistentelor noului serviciu constituit, nu a mai revenit niciodata in structuri.

– subiectul are un istoric medical coerent

– studii primare, gimnaziale si liceale care evidentiaza faptul ca Alexa Liviu a fost mereu preocupat de studiu, de obtinerea unor rezultate excelente la invatatura, fara derapaje morale si cu acceptarea conditiilor unei competitii cinstite, dar cu acumularea unor frustrari de nivel material, generate de situatia precara a familiei.

– spiritul intreprinzator, dornic de independenta si implinire materiala si nu numai, disponibilitatea la efort prelungit, in orice conditii, disponibilitate care se manifesta si in prezent.

– prezenta oportunismului si disponibilitatii la risc inca din fazele incipiente de maturizare.

– finalizarea studiilor liceale a culminat insa cu o schimbare radicala a viziunii personale despre viata, materializata intr-o schimbare fortata a prioritatilor, care au determinat inclusiv schimbarea comportamentului. Subiectul si-a reconsiderat din temelii scara valorilor.

– primul esec care a determinat puternic aceasta schimbare a fost ratarea admiterii la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti, care a adus automat dupa sine obligativitatea gasirii unui loc de munca. Munca este in continuare considerata de subiect drept “cea mai buna scoala”, un izvor de experienta, un imbold al stimularii propriului ego.

– a urmat o incercare de revenire la studiu, prin admiterea la cursurile Facultatii de Jurnalism din UBB, dar, dupa doua luni de la admitere, a ales sa paraseasca deliberat studiile, pentru un loc de munca la un ziar local, care a constituit practic scoala “reala” a subiectului. Cursurile Facultatii de Jurnalistica au fost urmate secvential, dar niciodata finalizate. Avansarea rapida in plan profesional, datorita calitatilor si inclinatiei spre jurnalism, au dus in final la ignorarea necesitatii finalizarii studiilor, situatie potentata si de diversele conflicte in care Liviu Alexa a intrat, in calitatea sa de jurnalist, inclusiv cu rectorul Universitatii, Andrei Marga.

– nemultumirile legate de activitatea de jurnalist s-au indreptat in special impotriva sefilor directi sau a proprietarilor gazetelor la care subiectul isi desfasura activitatea, motiv pentru care a fost mereu catalogat drept “carierist”. Aceasta atitudine a dus la cautarea in permanenta a independentei, fie ea materiala, fie editoriala. Desi angajat in structuri private ale unor societati editoare, Liviu Alexa a incercat in permanenta sa porneasca proiecte personale, care nu au avut succes, dar care l-au diferentiat de restul ziaristilor.

– 2004 a insemnat renuntarea definitiva la cariera activa de jurnalist, determinata de acumularea unor frustrari in plan personal, legate de dorinta nesatisfacuta de implinire materiala si profesionala.

– toti anii care au urmat au insemnat acumularea de experiente noi, fie datorita asumarii unui business, crescut sanatos, fie datorita aparitiei unor oameni care i-au influentat perceptia asupra vietii si afacerilor.

– in cei patru ani scursi pana in acest moment, subiectul a reusit sa intemeieze si sa sustina o afacere onorabila in domeniul brandingului si mass-media si care i-a adus nenumarate satisfactii in plan personal si financiar, chiar daca construirea acestei afaceri i-a creionat imaginea unui personaj controversat: dupa unele pareri, duplicitar, dispus la compromisuri, vanitos, razbunator, ranchiunos, dupa altele, inteligent, vesel, generos, orientat, cu puternic spirit antreprenorial. Incercand sa aplice toate principiile in care credea, Alexa a reusit sa creeze o echipa omogena, numeroasa si competitiva, chiar daca acest lucru a insemnat eliminarea din diverse asocieri a prietenilor sau chiar a propriului frate. Mentalitatea sa de business este una concentrata pe cresterea valorii companiei, indiferent de sacrificii, pe promovarea unui stil de conducere autoritar intr-o maniera originala.

– nu detine proprietati (case, terenuri, alte active)

– intra in contact cu medii diverse – personaje importante din administratia locala, din politica nationala, din mediul de business local sau national, din mediul serviciilor secrete, de unde obtine diverse informatii. Colaboratorii sai din aceste medii il considera un om care are mereu solutii, care poate schimba substantial o stare de fapt prin implicarea sa o anumita situatie, dar remarca o atitudine rece. In general, nu are relatii apropiate cu niciunul dintre acesti colaboratori.

– nu detine carnet de conducere

PS: Pentru informatii suplimentare, lamuriri sau chiar colaborari pe “proiecte”, va stau la dispozitie.

Dragi “baieti”, daca tot ma “cautati”, dati-mi voie sa v-ajut !”

N.r. Pacat ca nu-si vede de presa Liviu Alexa. Ce am scris eu aici e parfum fata ce ce vor face altii. Iar eu nu candidez ca primar. Nu ma intereseaza sa administrez banul public.Scroll Up
Nu conteaza ca a demisionat Ponta ! Ii vrem pe toti !

Ma bucur ca a demisionat Ponta, dar nu imi ajunge. Ii vreau pe toti care au devalizat Romania. Vreau sa...

Închide