Linsajul politic al doamnei consilier de Stat pe problema romilor, Dana Varga

 

integraredana

Astazi, liniile cu Germania si Bucuresti au fost pret de o ora inrosite, de discutia cu Erich Mocanu  si Dana Varga, avand in vedere investigatia jurnalistica demarata de subsemnatul legata de posibila fortare a demisiei doamnei consilier de stat pe problematica romilor. Interesele obscure in problema banilor europeni alocati pentru proiecte legate de integrarea romilor, au generat interese de ordinul milioanelor de euro, in ultimii 26 ani. Seria de articole care urmeaza, va scoate la lumina folosind sintagma “follow the money”, rezultatele dezastruoase,  in care cercuri oculte de interese, au folosit si folosesc populatia de etnie roma, pentru a face bani.  De cele mai multe ori, apar interferente cu fundatii de prim rang, ca si cea a lui Soros.

Seful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache, ar fi afirmat că „există prea mulţi ţigani în Guvern”. Probabil ca afirmatia nefericita a fost generate si de schimbarea geoclimatica de la Vaslui la Bucuresti, nestiind daca meteodependenta poate afecta in asemenea masura comportamentul.

Valeriu Ciolan Nicolae a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului, un personaj despre care vom vorbi destul de mult in articolele urmatoare.

Incercarea de a i se pune “botnita”, d-nei Dana Varga, i-a fost transmisa de catre d-na Ileana, de la cancelaria primului ministru, voalat ce-i  drept. Practica de sorginte ceausista, apare si la MADR. Apusă odată cu Ceauşescu, botniţa cenzurii reapare în prim-plan în ţara noastră, odată cu instaurarea Guvernului de tehnocraţi. Deşi au jucat cartea unui nou început al actului administrativ, bazat pe „o transparentizare” a activităţii desfăşurate în instituţiilor publice, odată ce au primit girul Parlamentului şi au câştigat încrederea cetăţenilor prea creduli, miniştrii cabinetului Cioloş s-au pus stăpâni pe viitorul ţării, nelăsând să scape nicio informaţie cu privire la activitatea lor către oamenii care le plătesc din banul public huzurul din Palatul Victoria.Astfel, Achim Irimescu le-a comunicat angajaţilor aparatului central al MADR, dar şi tuturor celor care-şi câştigă pâinea în instituţiile subordonate, că, începând din data de 29 decembrie a anului trecut, „orice declaraţie, interviu, sincron acordate mass-media (înţelegându-se aici presei scrise, radio, online-n.r.), participarea în emisiuni TV, de radio sau online, precum şi toate comunicatele sau informaţiile de presă vor face obiectul unei avizări prealabile din partea ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu”, se arată în adresa înaintată de „specialistul” lui Cioloş către toţi oamenii din subordine, punându-le astfel pumnul în gură şi reducându-i la tăcere.

Coincidenta sau nu, dupa aparitia in 20 decembrie 2015 la emisiunea Catalinei Porumbel, 2 zile mai tarziu a inceput un atac polivalent la adresa lui Dana Varga. Il cunoasteti.

Un atac din partea domnului Tudorache si a premierului Ciolos, la adresa doamnei Dana Varga, a fost facuta si pe data de 7 ianuarie la Berlin cand un reprezentant al ONG-lui AEBS ce vine in ajutorul romanilor din Germania, Erich Mocanu, a fost la intalnirea din Ambasada Romaniei din Berlin, si a stat de vorba cu ambele personae.

hurezeanu

Precizam ca in 7 decembrie, Dana Varga se afla in concediu de odihna.

erich

Erich: Buna Ziua dl. premier Ciolos. Sunt fondatorul ong-lui AEBS, ong german-roman, ce venim in ajutorul romanilor din Germania, care au diverse probleme, si din cauza limbii si legilor, nu se pot descurca singuri.

Ciolos: Buna, dn. Mocanu, ma bucurur pentru ceea ce faceti.

Erich: Am si eu 2 intrebari. Prima ar fi: Noul Guvern Technocrat doreste sa ii dea afara pe toti cei ce sunt in guvern, si nu sunt Technocrati. ONG-ul nostru a pregatit impreuna cu o Consiliera de-a dumneavoastra, de mai bine de 1 an, mai multe proiecte in colaborare cu Prefectii mai multor landuri din Germania, pentru integrarea Tiganilor in Germania. Aceste Proiect, vor incepe din Aprilie-Mai sa intre in actiune. La ce ma pot astepta?

Iar a doua intrebare, este cum motivati costurile de 23.000 € pentru a veni la Berlin, cand in Decembrie ati zburat cu 7.000 €

Ciolos: Despre cine e Vorba?

Erich: Este vorba de doamna Varga Dana.

Ciolos: D-na. Varga nu mai e in Guvern, dar vorbiti cu domnul Tudorache, ca el va da mai multe informatii si despre proiectele dumneavoastra.

Erich: De cand doamna Varga Dana nu mai e in Guvern?  acu doua saptamani cand am vorbit cu dansa, ea tot in guvern era si in momentul de fata, e in concediu.

Ciolos: In Guvern nu au ce sa caute persoane ce nu sunt technocrati. Luati legatura cu domnul Tudorache.

In acel moment dn. Ciolos l-a strigat pe Tudorache, sa preia discutia cu mine, fara sa mai raspunda la cea de-a doua intrebare.

Tudorache: Buna ziua, cu ce va pot ajuta.

Erich: am aflat de la dl. Premier, ca dn. Varga nu mai e in guvern. Dupa cum stiu dansa e momentan in concediu. Cand a fost demisa?

Tudorache: nu mai e la noi din decembrie.

Erich: Bun, ce fac eu cu proiectele pe care de mai bine de un an le-am pregatit pentru romii din Germania. Cine este persoana ce e pusa in locul doamnei Varga?

Tudorache: Am sa-i transmit domnului Consilier (nume neinteles „Nicolae“), saptamana viitoare sa va contacteze si sa discutati proiectele.

Erich: Cine este domnul acesta, e si el rrom? Se cunoaste cu problemele romilor din tara si din afara? Ce a facut dansul pt. Aceasta etnie, de o poate inlocui pe doamna Varga cu care am lucrat atat de bine si care se cunostea in acest domeniu?

Tudorache: Nu stiu cat se cunoaste, dar e capabil sa invete si conteaza ca este de-al nostru.

Chiar doream sa-i adresez si dansului intrebarea cu cei 23.000 euro, dar chiar in acel moment a venit un angajat al ambasadei, si i-a salvat pe Todorache si restul echipei, parasind Ambasada, a mai mentionat reprezentantul AEBS pe blogul sau personal.

Concluzii preliminare : Dana Varga nu are nevoie de a i se aproba demisia, ci asteapta de 3 zile sa se publice in Monitorul Oficial. Nu va reveni in Guvern, nu doreste sa ii fie asociat numele cu ONG-uri care nu au dovedit cinste si interese romanesti. In articolele ce vor urma, vom prezenta vizibilitatea doamnie Dana Varga prin fapte, la nivelul comunitatilor de etnie roma.

N.R. Ca si leader neoficial al miscarilor de protest de la Cluj-Napoca, timp de 3 zile, si coautor moral fara voie, ce-i drept, la instalarea guvernului Ciolos, imi exprim indignarea fata de modul in care se guverneaza Romania. Atrag atentia tuturor factorilor responsabili, sa reintre in normalitate. In caz contrar, asa cum Emil Boc a picat de la Guvernare in strada, Victor Ponta si Gabriel Oprea la fel, nu as dori sa incep sa adun lumea in strada din nou. Sunt in zodia gemeni, ca si presedintele Klaus Iohannis, cu ascendent leu, ca si Dacian Ciolos, si am invatat politica de la Traian Basescu. Deci prefer comunicarea, dialogul, decat folosirea mijloacelor de protest in strada.

(va urma)

DREPT LA REPLICA