Liberalii se lupta pentru dublarea alocatiei copiilor, iar Ponta nu-si aduce aminte de promisiunile/minciunile din campania prezidentiala!

Alocaţia pentru copii s-ar putea dubla şi ar ajunge astfel la 84 de lei. Deputaţii au votat azi un amendament al Partidului Naţional Liberal care prevede dublarea acestui venit. Decizia va merge la votul final al Camerei Deputaţilor în această după-amiază.

 

Deputaţii au aprobat cu 98 voturi „pentru” şi 77 „împotrivă”, un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.

Deputatul PNL Cristina Pocora a solicitat, în plen, la dezbaterea Ordonanţei de urgenţă la 65/2014, introducerea unui amendament de dublare a alocaţiei pentru copii.

„De ce nu sunteţi de acord cu majorarea alocaţiei de stat pentru copii la 84 de lei?”

Întrebarea deputatului PNL, Cristina Pocora, era adresată majorităţii parlamentare după ce, în comisia de muncă, amendamentul a fost respins: au fost 9 voturi pentru majorarea alocaţiilor şi 12 împotrivă.

Marian Neacşu, liderul deputaţilor PSD: „Întotdeauna trebuie să existe un echilibru între voinţă şi posibilităţi. Suntem absolut de acord ca alocaţiile să crească, este şi unul dintre dezideratele majore ale social democraţilor, dar lucrurile astea trebuie să le facem în limita unor resurse de care şi dispunem, altfel rămân doar vorbe în vânt”.

Reprezentanţii UDMR susţin majorarea alocaţiei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani. Sugerează însă că ar trebui rediscutate în Parlament şi criteriile de acordare a acestui drept în funcţie de venitul familiei, numărul de copii şi vârsta lor.

Károly Kerekes, UDMR: „Într-adevăr, cum am spus la început, 42 de lei este inacceptabilă această sumă, deci trebuie să facem ceva în acest sens”.

Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii: „Atunci când vom găsi sursa de finanţare, pentru a creşte toate alocaţiile de stat din România o vom face cu siguranţă şi cu responsabilitatea necesară”.

După dispute, deputaţii au început votul asupra legii, pe articole.

Valeriu Zgonea: „Vă rog frumos să vă pregătiţi cartelele. Să înceapă votul: 98 de voturi pentru, 3 abţineri, 77 de voturi împotrivă, amendamentul a trecut. Asta e viaţa. O să îi spun fiicei-mele că i-a trecut amendamentul. Proiectul de lege merge la votul final”.

Proiectul de aprobare a ordonanţei, care cuprinde mai multe prevederi, urmează să fie supus votului final la ora 15.00.

victor_ponta

„Nu am dat aviz de la guvern pentru că nu ni l-a cerut nimeni. Din punct de vedere social-democrat, mie mi se pare un lucru bun, îl susţin cu toată inima, dar vreau să ştiu că ne costă 1,8 miliarde de lei pe an.

Partea proastă este că cei care au votat amendamentul nu ne-au spus de unde luăm banii. Dar nu aş fi social-democrat dacă mă opun unei asemenea idei. Tot noi va trebui să ne gândim de unde găsim banii. Acum îi găsim anul ăsta, îi găsim şi la anul, dar înseamnă că ei vor să ne lase numai pe noi la guvernare. Noi îi găsim pentru alocaţii, nu ştiu de unde or să găsească ei în continuare. Ei (PNL – n.r.) în 2010 s-au priceput foarte bine la tăieri, noi la pus la loc”, a declarat Victor Ponta.

sursa: digi24.ro