Lemn taiat ilegal in valoare de 250.000 de euro in Belis.

Trei persoane, intre care primarul localitatii clujene Belis si un inginer silvic, au fost retinuti de procurorii Parchetului Judecatoriei Huedin, fiind acuzati de mai multe infractiuni la regimul silvic, intr-un dosar al carui prejudiciu este estimat, la acest moment, la 250.000 de euro.

Primarul Viorel Matis a fost retinut alaturi de inginerul silvic Nicolae Goga si de tehnicianul silvic Marcel Lungu. Cei trei sunt cercetati pentru infractiuni silvice, fals si abuz in serviciu. Potrivit unor surse judiciare, in anul 2013, Viorel Matis, in calitate de sef de ocol, ar fi aprobat taierea fara drept a aproximativ 5.000 de metri cubi de lemn din cantonul Ciurtuci.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, luni au fost facute opt perchezitii in judetul Cluj, trei barbati suspectati de fapte ilegale la regimul silvic fiind retinuti.

„Prin punerea in executare a mandatelor de perchezitie au fost descoperite si ridicate bunuri si inscrisuri care servesc ca probe in dosarul penal si au fost sechestrate obiecte si diverse sume de bani. In cauza au fost extinse cercetarile fata de trei barbati, in varsta de 50, 40 si 59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Belis, respectiv comuna Poieni, judetul Cluj, care la data savarsirii faptelor indeplineau atributii de lucratori silvici”, se arata intr-un comunicat al Politiei.

Cei trei au fost retinuti pentru 24 de ore, pentru instigare la infractiunea de taiere ilegala de arbori din fondul forestier national, furt de arbori din fondul forestier national si fals intelectual, urmand sa fie dusi in instanta cu propunere de arestare preventiva.

Valoarea prejudiciului stabilit pana in prezent in acest dosar se ridica la echivalentul in lei a circa 250.000 de euro.

Acesta este doar cel mai recent caz identificat in Belis, in zona fiind raportate de ani de zile taieri ilegale

Ziare.com/