Legea vaccinarii: PSD confiscă proiectul propus de PNL si pe care-l criticau anul trecut

Scaderea numarului de copii vaccinati in Romania este un fenomen care dureaza de ceva vreme. Guvernul Ciolos a tras, la vremea lui, un semnal de alarma serios cand a constatat o crestere ingrijoratoare a imbolnavirilor cu boli pentru care exista vaccinuri eficiente de multa vreme.

Ca urmare a semnalului de alarma, la inceputul anului trecut, PNL propunea in Parlament un proiect de lege privind preventia in sanatate. Intre altele, proiectul prevedea, in cadrul procedurii de preventie, obligatia medicilor de a informa asupra pericolelor la care se expun pacientii in cazul refuzului vaccinarii si obligatia ca pacientul sau apartinatorii sa semneze un formular de luare la cunostinta in caz de refuz. Natural, proiectul prevedea ca daca, ulterior pacientul face boala pentru care a refuzat vaccinarea DUPA ce a fost informat corespunzator, sa suporte din buzunar cheltuielile cu tratamentul.

Proiectul PNL avea coerenta necesara incat sa asigure sanatatea populatiei cu cheltuieli rationale de la buget. Acel proiect era de natura sa asigure o viaţă mai bună pentru cetăţeni prin depistarea si minimizarea riscurilor de îmbolnăvire, în condiţiile în care prevenirea bolilor costă mult mai puţin decât tratarea lor.

La momentul respectiv PSD si o pleiada de “organizatii civice” aflate in siajul PSD au lansat atacuri furibunde la adresa initiativei legislative, a initiatorului si a PNL.

Pe toate canalele posibile si imposibile s-a declansat avalansa atacurilor. Liviu Dragnea trona imperial pe prima pagina a Romaniei Libera “infierand cu manie proletara” proiectul PNL.

In ton cu Dragnea, BOR a pornit un atac similar. Jurnalul Cuvantul Ortodox titra ” “Inca o ticalosie: LEGEA PREVENTIEI, mosita de Eugen Nicolaescu si Alina Gorghiu. Un proiect de lege – cadou pentru MAFIA MEDICALA”.

Televiziunile aservite aduceau pe banda rulanta tot felul de medici dubiosi ridicati la rang de somitati care sa atace proiectul. Intr-un cor infernal. “vedete” de toate felurile atacau initiatorii numindu-i criminali si alte “dulcegarii” asemenea. In zadar incercau initiatorii sa vina cu explicatii logice si coerente, nimeni nu dorea sa asculte vocea ratiunii, isteria era totala.

In fata avalansei de atacuri, PNL si guvernul Ciolos au dat inapoi si au retras propunerea legislativa din dezbatere publica.

PSD a fost fericit, castigase! PNL si Guvernul Ciolos au iesit cu imaginea puternic şifonata. Copiii au continuat sa moara pe capete din cauza unor boli care se puteau evita printr-un simplu vaccin.

Au venit alegerile, fericiti, romanii au votat PSD, numarul victimelor campaniei anti-vaccinare declansata de PSD a continuat sa creasca pana can a atins un prag suficient de mare incat sa afecteze sansele electorale ale PSD in viitor.

Ce face PSD? Ia proiectul PNL, cu amenzi cu tot, si-l lanseaza ca fiind al sau. Plagiatul e o practica obisnuita in PSD. Mai mult, ministrul actual al sanatatii afirma ca “e bucuros” de faptul ca PNL este de acord cu “initiativa PSD”, tupeu de PSD-ist, nimic nou in asta.

Cel mai intreresant este insa faptul ca nici BOR, nici “organizatiile civice” nici “vedetele” nici “somitatile medicale” nu se mai scandalizeaza ci aplauda initiativa. Nu poti sa nu te intrebi: cati bani a bagat PSD in campania anti-vaccinare de anul trecut?

 Leave a Comment