Judecatoarea Ruxandra Maria Pavel, prefectul Vuscan si nebunia inmatricularilor la Cluj

Am primit in Posta o sentinta prin care trebuie sa inmatriculez o masina. Pe loc, am sunat dupa un preot sa-mi sfiinteasca de doua ori casa, cu plata in avans. O sa vedeti mai jos de ce, deoarece prima zi in care poti sa iti inmatriculezi masina este 13 septembrie 2017, ora 11:39. Prin sentinta, trebuie sa o inmatriculez pana in 26 august 2017. Toata lumea de la prefect la judecatoare stie, dar nu-i pasa nimanui.

Prima zi in care pot teoretic sa respect sentinta d-nei judecator Ruxandra Maria-Pavel este data de 13.09.2017. Deoarece este prima zi de programare online posibila azi, cand mi s-a comunicat sentinta.

Lucru realmente imposibil, din motivele pe care le voi expune mai jos :

  1.  Programarile in vederea inmatricularii se fac la Cluj-Napoca doar online, iar prima zi libera este ziua dracului, 13.09.2014. Hotararea civila nr. 5000/2017, in dosarul 23595/211/2015, dosar  fost in rejudecare. In sedinta publica din 30 iunie,  comunicata azi, 26.07.2017, onor doamna judecator Ruxandra Maria Pavel a dispus :

„Obliga paratul sa indeplineasca toate formalitatile necesare in vederea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate asupra autoturismului BMW , cu nr. de inmatriculare , de pe numele reclamantei pe numele , in temeiul contractului de vanzare-cumparare incheiat intre parti la data de 20.12.2010,sau in caz contrar, formalitatile privind transcrierea autoturismului mai sus mentionat urmand a fi efectuate in temeiul prezentei hotarari”.

Hotararea ramane definitiva in 25 august 2017, deci in 30 zile de la comunicare. Adica in 26 august 2013, eu trebuie sa am masina inmatriculata.

Conform art.24 din Legea nr.554/2004 care instituie Obligaţia executării” hotărârii judecătoreşti : Dacă în urma admiterii acţiunii autoritatea publică este obligată să încheie, să înlocuiască sau să modifice actul administrativ, să elibereze un alt înscris sau să efectueze anumite operaţiuni administrative, executarea hotărârii definitive şi irevocabile se face în termenul prevăzut în cuprinsul acesteia”

Alin 2 al articolului menţionat prevede că În cazul în care termenul nu este respectat, se aplică conducătorului autorităţii publice sau, după caz, persoanei obligate o amendă de 20\% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, iar reclamantul are dreptul la despăgubiri pentru întârziere.”

Adica sa inteleg ca d-na judecator  Ruxandra Maria Pavel, va fi nevoita sa ii aplice conducatorului unitatii publice, prefectul Gheorghe Vuscan , 280 de lei pe zi de intarziere ? 

Deoarece eu oricum nu pot inmatricula masina decat in data de 13.09.2017. Iar prefectul trebuie sa isi ia programare online dupa mine. Daca nu dau mita in fata la inmatriculari,la un intermediar, eventual, ma ia DNA-ul si scapam toti. Este unul acolo, in fata la inmatriculari, pe Albac, care pentru 100 de euro te rezolva.  Adica eu neputand din motive legate de prefect, sa inmatriculez autoturismul, sunt obligat sa il dau in judecata, si sa ii cer 5600 lei amenda pe care o pot primi in temeiul prezentei hotarari.

2. Nimeni nu a dorit sa raspunda daca aceasta masina mai exista sau nu. Nici judecatoarea, nici prefectul. Am cerut Instantei sa efectueze diligentele necesare, deoarece am instrainat-o in 2011. Iar proba era la dosar.  De prefectul Vuscan, sper sa ne scape maine Carmen Dan, iar de judecatoarea Ruxandra Maria Pavel, Inspectia Judiciara. Sau macar sa-i aplice o sanctiune disciplinara. Astept si sa faca o cerere sa-i apere reputatia CSM-ul. Sunt foarte curios cum o motiveaza.

3. Sper ca asemenea cazuri, sa nu ne aduca inapoi in epoca de glorie a comunismului. Sa iti iei brevet de inventie si doctoratul in surubul fara filet si sa conduci o institutie care inmatriculeaza o masina in 60 de zile, cand la nemti dureaza 6 minute, sa obligi omul sa inmatriculeze o masina pe care nu o mai are, imi aminteste in unele elemente de scenariul din filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

P.S. Surse afirma ca Vuscan Gheorghe, prefect al Clujului, maine va fi schimbat. Pe lista scurta, este Oleleu de la DSP, Muresan de la ITM si d-na consilier Popa. Pe buna dreptate, n-a facut nimic de cand e prefect al Clujului, decat sa taie panglici. Poate nu-i adevarat, dar speranta moare ultima.