John Podesta, consilier Obama, implicat in afacerea VV Ponta ?

Potrivit dezvăluirilor Oanei Zamfir, firma Federal Media Partener, controlată de Sebastian Ghiță prin interpusul Ionuț Iordăchescu, ar sta la baza extinderii cercetărilor în care Victor Ponta ar putea fi acuzat, din nou, într-un nou dosar, de spălare de bani.

În documente publicate de Wikileaks, Podesta apare în relație cu Victor Ponta încă din 2012. Un e-mail dat pe 28 iulie 2012, cu titlul ”seeing Ponta” trimis de către ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein către John Podesta și Tony Podesta și David Morris, diplomatul le amintește acestora că întâlnirea cu Ponta este a doua zi.

Așadar, pe 29 iulie 2012, în ziua desfășurării referendumului pentru demiterea din funcție a președintelui României. Victor Ponta a negat însă întâlnirea.

Contractul de 300.000 de dolari, semnat în timpul campaniei pentru Președinția României, între Federal Media Partener și Podesta Group, încheiat pe 21 noiembrie 2014, nu apare în cheltuielile de campanie ale candidatului Victor Ponta, așa cum au fost ele publicate în raportul Autorității Electorale Permanente.

Federal Media Partener SRL a fost înființată la Ploiești, în 2013, la aceeași adresă unde are sediul social ASESOFT TECHNOLOGIES SRL, partea grupului Asesoft Internațional, fondat de Sebastian Ghiță.

Al doilea personaj din Federal Media Partener era Costache Caragea, acționat cu 10% în firma RTV Net Internațional SRL.