Isaia Maghiar a fost ales primar în Bălan. Acesta este trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese

Primarul în funcţie al comunei Bălan, al cărui nume apare într-un dosar de abuz în serviciu şi conflict de interese, a reuşit să câştige scrutinul din 5 iunie. Candidatul PSD pentru funcţia de primar al comunei Bălan, Isaia Maghiar, a câştigat un nou mandat. Acesta este trimis în judecată de către procurorii sălăjeni pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu asimilate faptelor de corupţie şi o infracţiune de conflict de interese. Potrivit anchetatorilor, în 2013, edilul a contractat în numele Primăriei Bălan, servicii de deszăpezire pentru întreaga perioadă de iarnă cu SC Simtrans SRL Surduc, în valoare de 46.200 de lei, iar în martie 2014, prin act adiţional, a majorat contractul iniţial cu 51.200 lei, cu încălcarea dispoziţiilor legale. În acelaşi an şi în aceeaşi modalitate, a majorat preţul unui contract pentru lucrări de deszăpezire încheiat cu I.I. Pop GM Daniel, cauzând un prejudiciu de 1.000 de lei. De asemenea, în 2013 cu încălcarea dispoziţiilor legale, în calitate de primar al comunei Bălan nu a perceput penalităţi de întârziere aferente unui contract de execuţii lucrări – reabilitare drumuri raportat la nerespectarea termenului de execuţie, prejudiciul fiind de peste 140.000 de lei. În plus, a acceptat la plată o factură de lucrări în valoare de 4.900 de lei emisă de I.I. Pop GM Daniel – angajat al Primăriei Bălan, în funcţia de consilier al primarului – executantul lucrării aflându-se în raporturi de muncă cu instituţia pe care inculpatul o conducea. În 27 noiembrie, procurorii au cerut arestarare preventivă, însă magistraţii au stabilit ca edilul să stea 30 de zile în arest la domiciliu, perioadă în care, din ordin al prefectului, a fost suspendat din funcţie. În 30 decembrie, instanţa l-a pus sub control judiciar, măsură care a încetat la finalul lunii mai.

Citeste mai mult: adev.ro/o8cdyj

 

Curtea Constituțională a României a admis sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind neconstituționalitatea legii referitoare la statutul aleșilor locali. Decizia a fost luată în unanimitate.

“O singură decizie am luat astăzi, în unanimitate, aceea de a admite sesizarea președintelui cu privire la Legea 393 pe care am declarat-o în totalitate neconstituțională. Am avut în vedere că s-a creat un regim discriminatoriu și că soluția pe care a ales-o Parlamentul ar fi deturnat scopul legiuitorului, acela de a apăra integritatea, responsabilitatea funcției de ales local”, a declarat președintele interimar al CCR, Valer Dorneanu.

Deci, vom reveni cu alte amanunte in articolele urmatoare.

Poza : adevarul.ro

 

Related posts