IPJ Cluj a comunicat bilantul actiunii de ieri din Floresti

„În cadrul raziei au fost angrenaţi peste 150 de poliţişti care au verificat activitatea a 40 de firme, precum şi a mai multor producători agricoli. Totodată, au fost legitimate circa 400 de persoane şi au fost oprite în trafic, pentru control, peste 100 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 20.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, precum ţigări, alcool, legume, articole vestimentare,  etc.

ipj mascati floresti 012

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat 3 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni. Spre exemplu, poliţiştii clujeni au identificat doi bărbaţi, de 17 şi 34 de ani, ambii din comuna Floreşti, bănuiţi că ar fi comis cinci furturi din locuinţe.

De asemenea, în scop preventiv şi pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au distribuit aproximativ 1.800 de pliante cu recomandari pe linia prevenirii furturilor din locuinţe si din autovehicule.

ipj mascati floresti 016

Poliţiştii rutieri au reţinut un permis de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.”

Comunicat IPJ Cluj