Iohannis a semnat încetarea raporturilor de serviciu ale lui Grindean şi Rusu

Tudor Grindean, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, şi Valentin Rusu, adjunctul său, se retrag din activitate. Sub conducerea celor doi, nu mai puţin de şase infractori periculoşi au evadat din arestul IPJ Cluj în decurs de un an şi jumătate.

La Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, toți șefii se vor pensiona începând cu data de 1 septembrie. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, cei doi au atins vârsta de pensionare şi şi-au depus dosarele pentru a ieşi la pensie în urmă cu câteva luni, înainte de evadarea din arestul IPJ Cluj a lui Czika Laszlo, bărbatul de 45 de ani din Covasna, arestat pentru furturi din locuinţe, prins marţi, la trei zile după ce a reuşit să părăsească centrul de reţinere şi arestare preventivă. De altfel, conducerea IPJ Cluj exclude categoric o legătură între deciziile de pensionare şi evadarea lui Czika Laszlo. „Toată conducerea a luat decizia asta. Am venit ca o echipă și am plecat ca o echipă. Noi sperăm să ieșim la finalul lunii august. Dar până atunci ne vom face treaba”, a spus Grindean, potrivit evz.ro. Referitor la evadarea lui Czika din arest, Grindean a declarat că „ancheta nu exclude nicio pistă, nici cea a unei posibile colaborări între polițistul de la arest și deținut”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete, între care şi cele privind încetarea raporturilor de serviciu ale şefilor Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Cluj şi Harghita cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Surse dau ca sigura o pensie intre 9-10.000 lei/ luna, pentru deja fostii capi ai politiei clujene.

– See more at: http://www.monitorulcj.ro/actualitate/53762-%C5%9Fefii-ipj-cluj-ies-la-pensie_-evada%C5%A3ii-le-au-venit-de-hac_#sthash.ZBMJ7nTO.dpuf

Related posts