Ioan Stefan Groza, de la dansatoare trece la diplome, cu binecuvântarea Vaticanului

 

Toxicitatea pentru invatamantul romanesc, a lui Ioan Stefan Groza, director MECS, se amplifica. Negocieri cu Vaticanul pentru diplomele romanesti. Citeste initial aici si aici.

În prezent, potrivit Ordinului MEN nr. 3473/17.03.2017, publicat în Monitorul Oficial nr. 233/5.04.2017, în lista diplomelor de studii liceale recunoscute de Ministerul Educației pentru înscrierea cetățenilor străini la studii universitare de licență din partea Vaticanului se regăsește doar Testimonio Maturitatis, arata tomisnews.ro, aici :

„art. 2, lit. c) – diplomele academice conferite de instituțiile de învățământ care nu au fost înființate sau aprobate de Sfântul Scaun impun recunoașterea expresă de către Congregația pentru Educația Catolică pentru a produce efecte canonice” 

Publicăm o parte din prevederile disputatului Acord, ca va fi aprobat în curând de Guvernul României, în conformitate cu doleanțele vaticaneze și cu ignorarea avertizărilor funcționarilor de la Ministerul Afacerilor Externe și Secretariatul de Stat pentru Culte:

Andreea Pastarnac si Ioan Stefan Groza lucreaza pentru Vatican ?

Andreea Păstârnac și Ioan Groza. Activitățile celor doi, în interesul Vaticanului, au adus la exasperare aparatul guvernamental, întrucât premierul Viorica Dăncilă, la influența celor doi, ignoră sesizările funcționarilor de la MAE și de la Secretariatul pentru Culte.

Andreea Păstârnac, fost ministru în Guvernul condus de Mihai Tudose, a fost eliberată în februarie a.c. din funcţia de secretar de stat la MAE, pe care a ocupat-o… doar o săptămână. Imediat, a fost numită consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă. Păstârnac a mai deţinut şi funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni. În prezent, este coordonator naţional al Comitetului interministerial pentru coordonarea relaţiilor României cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

„Lui Andreea Păstârnac i s-a promis de la Vatican că va participa la semnarea Acordului, așa că a cedat ușor, acesta a fost „prețul” ei…”, au precizat surse guvernamentale, pentru TOMIS NEWS.

Al doilea om racolat de Vatican este Ioan Ștefan Groza. Vicepreşedinte al Senatului USAMV Cluj-Napoca și coordonator al disciplinei de Reproducţie, Obstetrică şi Ginecologie Veterinară, provenit din grupul de la Cluj al lui Ioan Rus, Groza este și secretar de stat la Ministerul Educației, din februarie a.c. Acuzat de plagiat, noutățile indicate neoficial de aparatul guvernamental sunt cel puțin amuzante:

„Groza a venit de la Cluj cu o singură ambiție: să fie ales ca membru al Academiei Române. Pentru asta, este în stare să calce pe cadavre!”, ne-au precizat surse guvernamentale. Astfel, cu slăbiciunea la îndemână, Groza a intrat ușor în hora vaticaneză.

Colaborarea dintre cei doi merge ca unsă, așa cum ne-au mai relatat surse guvernamentale:

„Nunțiul papal a avut întâlniri cu George Ciamba de la MAE și Victor Opaschi de la Culte. Amândoi au susținut punctul de vedere al românilor. Ulterior, nunțiul papal a contactat-o pe Andreea Păstârnac, care l-a chemat pe Ioan Ștefan Groza, căruia i-a solicitat ca funcționarii publici români să își retragă obiecțiile la propunerea Vaticanului, în caz contrar fiind posibile demiteri…” 

Vom reveni.Leave a Comment