Indiferenta, coruptia si prostia pot ucide

”Ieșim pentru că AJUNGE! Ieșim pentru a ne manifesta public SOLIDARITATEA și APRECIEREA față de medicii din sistem care au avut curajul să iasă în față și să demaște abuzurile și corupția din domeniile lor. Ei sunt hărțuiți și intimidați de superiori și colegi. În ce țară tocmai oamenii care luptă pentru a ne proteja drepturile ajung să fie călcați în picioare de către cei care ne pun viața în pericol? În calitate de cetățeni, descurajăm orice fel de represiuni la adresa acestora! De ce să ieșim în stradă? Pentru că TĂCEREA NOASTRĂ E PUTEREA LOR, a celor corupți! Și pentru că de fiecare dată când noi am făcut un pas în față, ei au făcut un pas în spate!”, se arată în descrierea evenimentului.

Ne raliem punctului lor de vedere. Consideram ca asistam la inmormantarea controlata a oricarei voci, care incearca sa spuna adevarul. Si nu ne vom opri aici, vom mediatiza di vom participa la orice eveniment a acestor tineri frumosi. Curajul lor, arata ca se poate, ca cine va continua sistemul de intimidare, se va lovi atat de societatea civila cat si de presa.

IMG_20160825_193848

IMG_20160825_193532

IMG_20160825_193326

IMG_20160825_193725

Până la urmă, mesajele sunt cât se poate de simple: Camelia Roiu și Elena Voicu nu sunt singure. Ministrul Sănătății și șefii lor să nu se bazeze că uităm. ”Indiferența ucide”. ”Tăcerea noastră e puterea lor”. ”Mulțumim, dr. Roiu, dr. Voicu”. Și, la final, un buchet de flori pentru cele două doamne și un ”Mulțumesc!”, rostit de toți cei prezenți. La partea asta, de sincronizare, mai e puțin de lucru. Dar toamna e lungă și îmi permit o altă previziune: garantez că actualii decidenți politici nu se vor abține, și le vor da noi motive oamenilor ăstora să iasă iarăși în piață. Că au prins gustul de a se implica și de a lupta împreună pentru schimbarea în care cred. Și ăsta nu e un lucru care să treacă cu una, cu două – Mihai Gotiu, de la Romania Curata

Related posts