Incepe „jihadul” in Floresti ! APM autorizeaza ferma de pui !

Daca  cineva si-a imaginat ca vechii comunisti au disparut, iata ca se inseala. Dupa ce Craciun a distrus sarbatorile de Paste ale florestenilor, incepe „jihadul” . Vineri, ora 19, am anuntat inceperea miscarilor de protest, in fata Primariei Floresti. Nimeni nu imi va calca mie cel putin, in picioare, demnitatea ! 

Din ciclul noaptea ca hoții, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj a decis că va emite autorizația integrată de mediu pentru ferma de pui din Florești. Culmea ironiei, la baza deciziei a stat garantarea îndeplinirii condițiilor de protecție a aerului, apei și solului. 

APM încă nu a eliberat efectiv autorizația de mediu! Acest lucru se va întâmpla în termen de 30 de zile (din 4 aprilie 2017) dacă nu vor fi semnalate obiecții fundamentate din partea celor interesați.

Aceste obiecții se trimit la APM Cluj Napoca, Calea Dorobanților 99, bl. 9b, la fax 0264-410716, pe mail la office@apmcj.anpm.ro.

Primăria Florești, alături de alte instituții, lucrează deja la un amplu material, obiecții fundamentate împotriva eliberării Autorizației.

Oricum, chiar dacă Autorizația va fi eliberată, Primăria Florești o va ataca in Instanță”, a explicat primarul Horia Sulea.

Aproximativ 120 de institutii, societati comerciale, s-au inscris pe listele de la masa credala pentru a recupera bani de la firma de pui, dar si de la celelalte societati pe care functioneaza abatorul de pasari.

Cu toate acestea, antreprenorul construieste in zona de restrictie sanitara a propriei sotii, avand la baza studiile de impact pe sanatate. Cine si cum le elibereaza, probabil incepand cu Vinerea Mare, obiect interesant de studiu pentru organele abilitate prin lege. 

Florestenii pot accepta sau nu situatia. Legislatia europeana le permite in conformitate cu art.8 al declaratiei universale a drepturilor omului, sa ceara daune-interese uriase, pentru afectarea linistei posesiuni a imobilului in care locuiesc. Totodata, avand in vedere ca trebuie sa stea la coada dupa celelalte firme care doresc sa recupereze bani de la ferma, au posibilitatea sa aiba in vizor firma Vialin Invest SRL.

Promit sa o aiba in vizor si organele abilitate, iar ca organ de presa voi reveni cu informari. 

Manifestatia de protest va fi in fiecare vineri, 14 aprilie, ora 19, in fata Primariei Floresti. Click aici, daca participi !