Incep protestele la Bucuresti si Cluj ! 22 septembrie, ora 18, in P-ta Unirii

gata1Mobilizare pe Facebook pentru protest după votul Senatului în cazul Gabriel Oprea: „Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi”

Pe Facebook a fost postat un anunț de mobilizare pentru un protest ca urmare a respingerii de către senatori a cererii DNA de urmărire penală în cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. În București protestul ar urma să aibă loc joi, începând cu ora 18.00, iar punctul de întâlnire este intrarea dinspre Senat a Parlamentului, potrivit paginii evenimentului create pe Facebook.

Un număr de 73 de senatori au votat luni împotriva urmăririi penale a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, între care Cristian Dumitrescu, Ilie Năstase, Călin Popescu Tăriceanu și Șerban Nicolae.

Doua evenimente s-au unit in unul singur. In 22 septembrie, Bucurestiul incepe guerilla urbana.

Clujul, are 2 evenimente, care vor avea loc joi 22 septembrie, de la ora 18, in Piata Unirii, ca de obicei, ele fiind in faza de unire a fortelor.

Oprea este cercetat, vrem sa fie judecat

Revolta generala impotriva votului din Parlament

După ce ieri Senatul României a respins cu cinism cererea de urmărire penală depusă de Direcția Națională Anticorupție pe numele lui Gabriel Oprea lucrurile tind să ia o turnură neprevăzută în România.

Senatorii au refuzat să îi lase pe procurori să cerceteze și să trimită în instanță cazul lui Oprea, ceea ce i-a înfuriat la culme pe români. Practic cei 73 de senatori care s-au opus cererii DNA au statut în mod clar că se consideră deasupra legii și că procurorii îi pot cerceta pe parlamentari doar atunci când vor ei.

De altfel, într-un comunicat de presă remis astăzi, reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au confirmat că votul senatorilor blochează orice anchetă cu privire la implicarea sau nu a generalului Oprea în cazul morții polițistului Gigină.

Prin urmare un val de #Proteste a apărut instantaneu în mediul online și sute de mii de români s-au declarat frustrați și revoltați de votul senatorilor români care au demonstrat că nu le pasă de românii care i-au votat. Românii au început să se mobilizeze pentru a participa la diverse acțiuni de protest și a le arăta parlamentarilor că nu mai pot călca în picioare orice regulă de bun simț. Pare că spiritul civic s-a trezit și românii au hotărât în sfârșit să îi alunge din clădirea Parlamentului pe senatorii care își bat joc constant de ei.

Se anunță sute de mii de oameni în stradă, români furioși care le vor striga aleșilor lor că așa nu se mai poate. Nu doar în București, ci în toate orașele României vor ieși românii în stradă pentru a scăpa de o clasă politică coruptă și zeflemitoare la adresa lor.

Indiferent pe care va inscrieti, chiar nu are importanta, scopul este comun : Dorim integritate, nu imunitate, vrem ca Oprea sa apara in fata unui judecator, iar parlamentarii care au facut scut in jurul lui, sa nu ii mai vedem vreodata in Parlamentul Romaniei !