Incendiar :Un cadru MAI, pensionat, vaduv, bolnav, caruia i s-au luat copiii, acuza !

Deseori, viata ofera elemente de o duritate fara precedent. Unui om care a luptat pentru siguranta noastra si a tarii sale, este pus in ipostaza de a fi pensionat, este vaduv, iar copiii ii sunt luati de socrii. Despre odiseea unui adevarat luptator, pe care boala si viata nu l-au putut ingenunchea, care se bate pana in ultima clipa a sa de viata, pentru ce i-a mai ramas din familie, vom scrie poate mult de acum inainte. Drama kafkiana paleste in fata scenariului vietii sale, a carui intensitate smulge o lacrima si celor mai duri dintre noi. Sa incepem :

PLÂNGERE
CĂTRE:
Directorul D.A.S.P.C. Ialomiţa

Domnule director:
Subsemnatul MARAVELA IONUŢ, domiciliat in judeţul Ialomiţa, comuna Făcăeni, strada ……., nr. .., fără forme legale în judeţul Hunedoara, oraşul Deva, strada ……, blocul .., Scara .., Apart. .., CNP ….., tel. 0721XXXXX, vă aduc la cunostinţă următoarele:
În vara anului 2003 am cunoscut-o în Municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa pe Teodorescu Nicoleta, cea care în urmatorul an, avea sa-mi devina soţie. Maravela Nicoleta a decedat la data de 13.02.2015 în Spitalul Matei Balş Bucureşti, dupa grave probleme medicale. Din aceasta căsătorie au rezultat minorii Maravela Marian-Andrei-Gabriel, născut la data de 06.08.2006, în Municipiul Bucureşti şi Maravela Florentin-Leonard, născut la data de 11.05.2009, în Municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa. Munţionez faptul că începând din luna martie 1999 şi până în luna martie 2015 am lucrat ca subofiţer în cadrul Inspectoratului General de Jandarmi (IJJ Constanţa, IJJ Ialomiţa şi IJJ Tulcea) şi respectiv în cadrul Inspectoratului General de Poliţie (DGPMB-Secţia de Poliţie Transporturi-Biroul de Poliţie Transporturi Bucureşti-Triaj şi IPJ Ialomiţa-Postul de Poliţie Ion Roata, Postul de Politie Armaşeşti, Postul de Poliţie Borduşani, Secţia 3 Poliţie Stelnica şi Postul de Poliţie Făcăeni)
În februarie 2008, am fost mutat, la cerere, de la Postul de Poliţie Armaşeşti la Postul de Poliţie Borduşani şi ulterior, din anul 2012, la Postul de Poliţie Făcăeni. În această perioada, până la decesul soţiei mele am locuit în comuna Făcăeni, strada …., nr. ….. În anul 2014, împreuna cu soţia mea, am hotărât demolarea casei din strada ……, nr … pentru a construi una nouă. În acest sens m-am mutat împreună cu soţia şi cei doi copii minori în casa bunicilor mei din strada Islazului nr. 12 şi am locuit acolo şi după decesul soţiei mele.
Imediat dupa decesul soţiei mele am realizat ca munca de poliţie combinată cu atribuţiile unui părinte văduv nu mai era compatibilă cu creşterea şi educarea responsabilă a celor doi copii minori. În acest fapt, pe fondul şi unor probleme de sănătate, am hotărît să mă pensionez. Şi ca sa fiu mai explicit, pe lângă graficul de 12/24 ore pe care Secţia 3 Poliţie î-l întocmea, pentru toţi lucrătorii tuturor Posturilor de Poliţie din subordine, mă puteam întalni cu desele situatii în care eram sesizat în timp de noapte de comiterea unei infracţiuni şi dacă ajungeam acasă în timp de zi, eu nu mai aveam posibilitatea de a trezi, îmbraca, mânca şi trimite la şcoală cei doi copii deoarece singura mea soră mi-a spus că nu mă poate ajuta deoarece are 2 copii iar mama mea mi-a comunicat ca trebuie să revină în Italia împreună cu soţul său (tatăl meu natural fiind decedat din anul 2000) unde locuia acolo de 11 ani.
Însa după aproximativ 3 luni, după ce în prealabil primisem şi decizia de pensionare, mama mea a sunat din Italia şi mi-a comunicat mie şi surorii mele că s-a răzgândit şi a decis sa-şi încheie situaţia administrativă locatară din Italia şi să se mute în comuna Făcăeni, pentru a mă ajuta pe mine, ceea ce s-a şi întâmplat, în septembrie 2015, aceasta a cumpărat o casă în comuna Făcăeni, unde m-am mutat şi eu cu cei doi copii, dar actele locuinţei au fost efectuate pe numele unuia din băieţii surorii mele. Nu după mult timp între mine şi mama mea au intervenit dispute verbale legate de gestionarea curţii şi casei de locuit şi a veniturilor băneşti. Dupa jumatatea lunii februarie 2016, mama mea m-a alungat din locuinţă împreună cu cei doi copii minori şi vă precizez că exista martor care poate confirma când mama mea î-mi spunea: „când î-ţi i-ei bagajul şi copii ca ţi-i arunc în drum”. Am reuşit să mă mut cu chirie într-o casă situată în comuna Făcăeni şi am hotărât să duc copii la socrii mei, care locuiesc in comuna Rasova, sat Cochirleni, judeţul Constanţa, pentru că situaţia mea nu era una bună luând in calcul să plec în străinatate, la muncă, pentru a face un rost copiilor. Este momentul în care am cunoscut-o pe Lavinia şi împreuna locuim în oraşul Deva, judeţul Hunedoara, din luna august 2016. Dupa 3 luni am fost contactat de catre proprietar care mi-a spus să mă mut deoarece doreşte să-şi reconstruiască casa şi am mutat intregul bagaj într-o alta casă situată în comuna Făcăeni, strada Stejarului nr. 48, pe care proprietarul mi-a dat-o în folosinţă pentru a avea grijă de ea si a-mi putea păstra bunurile până când eu si prietena mea am rezolvat problemele de mutare în oraşul Deva, judeţul Hunedoara. Dar eu nu am putut să mă mut fizic, permanent în Deva, datorita problemelor ce au urmat.
Menţionez că atât în timpul casătoriei cât şi dupa decesul soţiei mele, socrii mei au fost cei care m-au ajutat foarte mult, până în luna martie a acestui an. După decesul soţiei mele relaţiile dintre mama mea şi socrii s-au tensionat negativ de la luna la luna. În luna martie 2016, mama mea, Maravela Cristina, s-a prezentat la sediul Primăriei comunei Făcăeni unde a solicitat angajaţilor Primăriei efectuarea unei anchete sociale din care să rezulte situaţia rea în care mă aflu şi darea în plasament a copiilor mei. Totodată aceasta a afirmat, în cadrul aceleiaşi instituţii, că eu sunt bolnav de o boală incurabilă, că soţia mea a murit din cauza aceleaşi boli, că eu am primit notificări, adrese, etc de la spitale din România care m-ar fi informat de boala respectivă, iar eu am ascuns plicurile şi mi-aş fi lasat soţia să moară, ascunzând acest lucru. Din acel moment, relaţiile mele cu întreaga familie a socrilor mei s-a deteriorat, în acest moment fiind una, chiar precară, în sensul că din acel moment aceştia mă acuză că le-am omorât fata, mai exact că am ştiut şi am ascuns acest lucru. În acel moment copii se aflau la socrii mei şi ultima dată i-am mai văzut la data de 1 mai 2016, cînd eu m-am deplasat la domiciliul socrilor mei şi nu am mai ajuns sa-mi vad copii datorita faptului ca am fost nevoit sa ma mut în două spaţii locative şi acest lucru nu este uşor de făcut de unul singur. Până undeva în jurul datei de 15 iunie 2016, socrii mei mi-au mai dat copii la telefon să mai vorbesc cu ei. Dupa aceea m-i s-a spus că ori sunt la joacă, ori sunt la poştă, etc. Şi nu contest că poate nu era aşa, dar şi dacă am rugat-o pe soacra mea să mă sune şi sa-mi de-a copii la telefon sa vorbesc cu ei, acest lucru nu s-a întâmplat. Totodată în perioada 15.06-06.08.2016 de câte ori am sunat să vorbesc cu copii, socrii mei mi-au repetat la telefon că eu am ştiut că fata lor (soţia mea) a fost bolnavă şi că am ştiut şi am lăsat-o să moară. Acelaşi lucru l-a făcut şi cumnatul meu, Teodorescu Viorel, fratele soţiei mele, în cele două convorbiri telefonice pe care le-am avut cu el. Precedentul s-a creeat la începutul lunii august 2016 când mama si sora mea s-au deplasat la domiciliul socrilor mei, deşi până în martie 2016 mama şi cu socrii mei nu erau în relaţii bune, datorita bârfelor spuse de mama şi din acel moment mi-am dat seama că se ascut săbiile în spatele meu. În 06.08.2016 am sunat pe socrii şi am cerut să vorbesc cu copii, fiind şi ziua de naştere a băiatului cel mare şi din nou m-i s-a spus că am ştiut de boală şi mi-am lasat soţia să moară. Atunci am anunţat pe soacra mea că în data de 21.08.2016 voi veni să i-au copii pentru că intenţionez să-i dau la şcoală eu, fără să-i d-au alte amănunte.
Domnule director, eu nu mai puteam lăsa copii la socrii mei şi nu mai pot să mă mai deplasez vreodată la domiciliul acestora în condiţiile în care copii sunt educaţi în spiritul faptului că tatăl a omorât-o pe mama lor. Am explicat socrilor şi cumnatului meu că decesul fiicei şi respectiv surorii lor a fost înregistrat de către Parchetul De Pe Lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, prin plângere tardivă şi că oricând unul din membrii familiei cu o simplă plângere adresată acestui Parchet pot cere procurorului cercetarea mea, penală, acesta dealtfel fiind cel care poate pune în lumină întreaga situaţie. Nu vor să facă acest lucru. Am lucrat 18 ani în sistemul de ordine publică şi vă pot preciza cu toată convingerea că prin precedentul care s-a creeat se poate ajunge să ne tăiem cu topoarele, fapt pentru care nu mă pot deplasa să-mi văd copii. În data de 21.06.2016 m-am deplasat la domiciliul socrilor mei pentru a lua copii, lucru refuzat de soacra mea.
În fapt:
La data de 16.09.2016, în timp ce ma aflam pe raza comunei Făcăeni, jud. Ialomiţa, am fost înştiinţat verbal de către domnişoara Corbu Alina, asistent social în cadrul Primăriei Făcăeni despre faptul că la nivelul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa, există o petiţie, adresată acestei instituţii de către Teodorescu Maria, soacra mea şi că se va impune efectuarea unei anchete sociale la domiciliul din strata Stejarului, nr. 48, lucru cu care am fost deacord.
În data de 26.09.2016, am fost contactat telefonic de către domnişoara Corbu Alina care mi-a comunicat ca în data de 27.09.2016 să rămân la domiciliu, deoarece un asistent social din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa urmează să se deplaseze la domiciliul din strada Stejarului nr. 48, pentru a efectua o anchetă socială. Deşi ma aflam în oraşul Deva, în data de 04.10.2016, în jurul orelor 08.00 am ajuns la casa din str. Stejarului nr. 48 aşteptînd să fiu vizitat de către reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa. În jurul orelor 11.00, am primit sms, pe telefonul mobil de la domnişoara Corbu Alina care m-a informat că reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa nu mai poate veni şi că dosarul este pe masa Directorului Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa şi va rămâne ca ancheta socială să se efectueze la o altă dată, ce urmează a fi stabilita ulterior. În aceste condiţii m-am reîntors în oraşul Deva, jud. Hunedoara.
În data de 09.10.2016, am contactat telefonic pe domnişoara Corbu Alina, căreia i-am comunicat că în săptămâna 17.10.-23.10.2016 nu mă voi afla la locuinţa din str. Stejarului, nr. 48 şi dacă reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa doreşte să se deplaseze să fiu anunţat pentru a fi acolo. Aceasta mi-a spus că mă va suna şi mă v-a anunţa, ceea ce nu s-a întâmplat.
În data de 18.10.2016, în jurul orelor 14.00, am fost contactat telefonic de către vecina mea Chirea Georgeta, care m-a informat că un reprezentant al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa, însoţită fiind de către domnişoara Corbu Alina şi Dudau Florica, ambele din cadrul Primăriei Făcăeni, au intrat în curtea locuinţei, fotografiind curtea locuinţei, apoi în interiorul casei de locuit (uşa locuinţei fiind deschisă), unde deasemenea au efectuat fotografii. Totodată aceasta m-a informat că reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa a lasat un bilet în care sunt invitat ca în data de 25.10.2016 să mă prezint la Primăria Făcăeni, pentru a discuta situaţia mea şi a copiilor care au fost daţi în plasament la Teodorescu Maria. Am rămas fără cuvinte. În jurul orelor 16.00, aflându-mă pe raza com. Făcăeni am mers la locuinţa din str. Stejarului şi am luat legătura cu mai mulţi vecini, care mi-au spus acelaşi lucru şi am primit biletul de la vecina Chirea Georgeta, pe care-l voi anexa în xerox prezentei plângeri. În acest sens am consimţit să depun plângere penală, Parchetului De Pe Lângă Judecătoria Feteşti, faţă de numitele Stan Daniela, Dudău Florica şi Corbu Alina, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi violare de domiciliu, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 297, alin 1 şi 2 şi art. 224, alin. 1 din Cod Penal.
În data de 25.10.2016 m-am prezentat la Primăria Făcăeni, unde am avut o primă discuţie cu doamna asistent social Stan Daniela, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa. Dumneaei m-a informat că soacra mea a depus o plângere la Direcţiea de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa prin care a solicitat plasamentul copiilor. Totodată dumneaei a insistat sa semnez două declaraţii, pentru fiecare copil, motivând că momentan eu nu dispun de spaţiu coresunzător pentru îngrijirea copiilor şi le-am semnat cu condiţia temporară, de aproximativ o săptămână, de a face o a doua camera de locuit la casa din str. Stejarului, nr. 48, însă a refuzat categoric să-i explic situaţia în fapt şi inclusiv faptul că nu aceea este locuinţa unde intenţionez să-mi aduc copii solicitând-u-i să se efectueze o anchetă socială în acest sens. A refuzat. Am fost întrebat de dumneaei dacă am vreo boală încurabilă precizându-mi totodată că au fost trimise adrese către spitale, lucru interzis, în atribuţiile dumneaei prin fişa postului, şi încălcând grav prevederile art. 21 din Legea 46/2003. Doresc să mai adaug, domnule Preşedinte faptul că doamna Stan Daniela, nu a dorit să poarte o discuţie cu mine, în sensul reîntregirii familiei aşa cum sunt prevăzute în atribuţiile ce-i revin, încălcând grav art. 5, alin. 2 şi 3, din Legea 272/2004 şi ignorând prevederile art. 35 din Legea 272/2004. Totodată, dumneaei m-a invitat verbal, fără a respecta procedurile de citare, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa, pentru data de 10.11.2016.
În data de 10.11.2016 m-am prezentat la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa cu sediul în Mun. Slobozia şi pentru că nu mai ştiam exact ora la care dumneaei m-a invitat am sunat-o în acest sens. Doamna Stan Daniela a concis sa-mi precizeze că nu aceea era ziua în care trebuia să mă prezint ci în data de 08.11 2016 şi că nu este nicio problemă că nu am venit, că oricum dumneaei are declaraţiile semnate de mine şi că poate da drumul dosarului în vederea constituirii plasamentului copiilor mei. În acel moment am hotărât să cer audienţa la domnul Badea Niculae care m-a primit la biroul dumnealui, situat la parterul clădirii şi căruia am încercat să-i comunic situaţia în fapt, inclusiv faptul că familia mă acuză că le-am omorât fata şi pentru care eu nu pot să merg să-mi vad copii, iar dumnealui mi-a răspuns că acest fapt este unul trecător. Am precizat domnului Badea Niculae că nu mai doresc să susţin declaraţiile date anterior şi că doresc trimiterea dosarului în instanţa de judecată, care să hotărască plasamentul, sau nu, al copiilor. Domnul Badea Niculae a chemat-o pe doamna Stan Daniela căreia, în prezenţa mea i-a solicitat să nu mai facă o anumita documentaţie către D.A.S.P.C. Constanţa, deoarece eu m-am răzgândit şi m-a rugat ca peste 2 săptîmâni să revin la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa, deoarece se va întruni comisia şi că atunci voi avea de semnat documentaţia privind trimiterea dosarului în instanţa de judecată. Vreau să precizez că am cerut domnului Badea Niculae numărul de înregistrare a dosarului, pe care nu l-am primit şi nici citaţie pentru a mă prezenta în data de 24.10.2016.
M-am reîntors în oraşul Deva, iar în data de 13.10.2016 am fost sunat de soacra mea, care mi-a dat copii sa vorbesc la telefon şi care a ţinut sa-mi precizeze, din nou, că am ştiut că soţia este bolnavă şi că am lasat-o să moara. Am întrebat copii dacă vor să vină şi la mine să petrecem câteva zile, de sărbătorile de iarnă şi mi-au spus că vor. Totodată doresc să menţionez că soacra mea ştia tot ceea ce eu am discutat în biroul domnului Badea Niculae.
Pe parcursul acestor 2 săptîmâni, cumnatul meu, Teodorescu Viorel, pe platforma Feacebook, a concis sa-mi aducă acuzaţii grave că am boală incurabilă, că am ştiut şi i-am lasat sora să moară şi că eu luam tratament şi soţiei mele nu i-am dat, lăsând-o să moară, chiar in timpul executarii atribuţiilor de servici, acesta fiind angajat al Ministerului Apărării Naţionale, drept pentru care în baza art. 208, alin. 3 Cod Penal am depus plângere penală, împotriva acestuia, pentru săvârşirea infracţiunilor de hărţuire, divulgarea secretului profesional, purtare abuzivă, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 208, alin. 2, art. 227, alin 1, art. 296 alin 1 şi 2 cu aplicarea art. 36 din Codul Penal şi nerespectarea prevederilor art. 21 combinat cu art. 37 din Legea 46/2003, Parchetulului De pe Langă Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti, competent în soluţionarea cauzei.
În data de 24.11.2016 m-am prezentat la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa, unde m-am prezentat la domnul Badea Niculae care a fost total surprins de prezenţa mea. I-am spus domnului Badea Niculae că am venit pentru a mă prezenta în comisie, iar dumnealui a ţinut să precizeze că nu m-a chemat şi că aşteapta documentaţia de la D.A.S.P.C. Constanţa şi să revin peste alte 2 săptîmâni, uitând dumnealui că a dispus să nu mai fie trimisă această documentaţie la D.A.S.P.C. Constanţa şi mi-a cerut numărul de telefon, pentru a mă anunţa, când trebuie să vin. Am cerut domnului Badea Niculae numărul de înregistrare al lucrării şi mi-a răspuns să mai am răbdare că mă va anunţa. Deasemenea am solicitat domnului Badea Niculae să găsim o soluţie pentru că de sărbătorile de iarnă, pe timpul vacanţei, să am şi eu copiii, să fac sărbătorile cu ei şi mi-a spus că se poate aranja să-i pot vedea vreo oră la Primăria din com. Rasova, jud Constanţa. Am convingerea totală că domnul Badea Niculae doreşte emiterea Ordonanţei pentru plasamentul copiilor mei şi că doreşte favorizarea acestui caz către socrii mei şi am înaintat plângere penală, faţă de dumnealui, Parchetului De Pe Lângă Judecătoria Slobozia, pentru abuz în serviciu, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 297, alin. 1 şi 2, din Codul Penal.
În data de 27.11.2016, am fost sunat de către soacra mea care mi-a dat copii la telefon, să vorbesc cu ei, însă copii au ţinut să precizeze că nu mai vor să vină la mine câteva zile şi am ferma convingere că sunt influenţaţi.
Domnule director:
Din luna septembrie 2016, soacra mea nu mai primeşte drepturile băneşti conferite de lege, pe care le primea pe card, deoarece doresc să merg şi să-i dau personal, în prezenţa copiilor. Este un drept al meu, conferit de lege şi care nu mi-l poate îngrădi domnul Badea Nicolae. Voi face dovada clară, în instanţa de judecată că drepturile băneşti ale copiilor, sunt la mine.
La începutul lunii septembrie 2016 am fost sunat de către cumnatul meu, Teodorescu Viorel, care mi-a spus că se află în oraşul Cernavodă şi că în câteva minute se v-a întâlni cu un avocat şi dacă sunt deacord să las copii la socrii, pentru că altfel mă v-a da în judecată şi nu o sa-mi mai văd copii niciodată. Totodată a ţinut să-mi precizeze că are relaţii la instituţia dumneavoastră şi în acest moment î-l cred deoarece socrii mei cunosc tot ceea ce am vorbit acolo. El, împreună cu mama mea, stau în spatele dosarului aflat în lucru la dumneavoastră, însa pentru domnul Badea Niculae este un lucru irelevant şi unul trecător.
Doresc trimiterea dosarului în instanţa de judecată, pentru a-mi proba acolo cauza cu martori şi cu înregistrările audio făcute cu telefonul mobil, deoarece instituţia dumneavoastră imi încalcă, în mod flagrant, drepturile constituţionale, de a fi părinte.
Doresc să am copii lângă mine, în îngrijirea mea, şi să mă bucur de drepturile constituţionale de a fi părinte. Vă rog să luaţi act de abuzurile disciplinare, pe care angajaţii dumneavoastră, le comit în acest caz.
Vă rog sa-mi acordaţi sprijinul sa-mi iau copii de la socrii.
Prezenta sesizare a fost trimisă, cu modificările aferente de formă şi conţinut, pentru fiecare instituţie în parte, către:
Instituţia Prezidenţială – Preşedintelui României;
Guvernului României – Primului Ministru;
Consiliul Judeţean Ialomiţa – Domnului Preşedinte;
D.A.S.P.C. Ialomiţa – Domnului director;
U.N.O.P.A. – Domnului Preşedinte şi Directorului executiv;
Consiliul Naţional Împotriva Discriminării – Domnului Preşedinte;
Parchetul De pe Lângă Judecătoria Slobozia – Domnului Prim-Procuror;
Parchetul De Pe Lângă Judecătoria Feteşti – Domnului Prim-Procuror;
Parchetul De Pe Lângă Tribunalul Militar Ilfov – Domnului Prim-Procuror;
Trusturilor de presă tv, radio şi scrise, centrale şi locale.
Doresc, respectuos, ca raspunsul dumneavoastră să-mi fie comunicat la adresa din oraşul Deva, jud. Hunedoara.
Vă mulţumesc.

Related posts