In tot răul e și un bine: rezilierea contractului privind Universitatea din Florești, un câștig de 883.000 lei pentru Primăria Florești

Asociația Creștină Pro Integritate a renunțat la a mai construi Campusul Universitar din Florești. Entitatea amintită a solicitat rezilierea unilaterală a contractului. Aceasta va avea loc abia săptămâna viitoare, datorită faptului că s-a solicitat de către administrația locală floreșteană plata la zi a tuturor creanțelor.

campus-univ

 

Menționăm că în acest sens s-a solicitat plata redevenței întregi, fără aplicarea reducerii stipulate în contract pentru edificarea construcției. Oricum, Primăria Florești a încasat  în total o sumă de peste 883.000 lei , iar acum terenul îi revine de drept înapoi.

“Cererea de reziliere a contractului a fost solicitată unilateral de către beneficiar, Asociația Creștină Pro Integritate. Motivele eu nu le cunosc, ele țin de managementul Asociației. Îmi pare rău că această investiție nu a fost realizată, mai ales că noi am demarat în acea zonă , Cetatea Fetei, construcția noii școli din Florești, investiție la care a fost deja eliberată autorizația de construire. În acest moment, ne aflăm în faza organizării de șantier. Revenind la reziliere, pot să vă spun că deja există investitori interesați de acel teren, așa că nu ne facem probleme. Îmi pare rău că nu s-a realizat acest proiect, dar, până la urmă, Floreștiul a avut de câștigat. În conturile primăriei a intra o sumă totală de 883.000 lei, aici fiind cuprinsă redevența și taxele aferente autorizației de construire. Iar acești bani se regăsesc în investițiile pe care Primăria Florești le-a desfășurat și le desfășoară începând cu 2013”,   a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.