IARNA NU-I CA VARA

Se pare ca bunul meu prieten, Traian Basescu, a rostit o vorba magica. Deoarece intelesul vorbelor sale, va fi realizat probabil in cursul acestei ierni. O “iarna a vrajbei noastre”, intre societatea valorilor tacute si mafie. Acum nu stiu exact la cine s-a referit, dar presimt ca in iarna asta multi vor avea un gol in stomac.

DNA-ul lui Daniel Morar a generat 1500 condamnari definitive. Mai mult chiar, a creat pentru prima oara in Romania, operatiunea mani pulite (maini curate), realizand daca vreti prima miscare nationala anticoruptie, prin numarul mare de adepti in societatea civila. Laura Coduta Kovesi a continuat lupta, desi starea coruptiei in Romania inca este extrem de ridicata.

Luand in vizor institutiile Statului Roman, in interactiunea cu mediul privat, iata ca s-a constatat ca unde se intalneste capitalul de Stat cu cel privat, riscul de incalcare a legii creste exponential.

Vom incepe de maine, vom relua mai exact, una din investigatiile care ating o comunitate de 40.000 de oameni, Floresti, jud. Cluj. Asta deoarece la Floresti, comunitatea este destul de heterogena. Fara dorinta de implicare civica.

Romanii, in general, aleg iarna ca si moment de declansare a protestelor. Este sindromul 1989, care se perpetueaza de atunci. Poate ca Romania e in zodia Varsatorului, chestie care poate fi un raspuns.

Iarna asta presimt ca va fi de foc. Se pregateste doborarea mafiei clujene. Vom vedea pana la ce nivel.

 

 

Related posts