Horia Sulea invinge azi ANI, definitiv si irevocabil

Completul 12 A al Curtii de Apel Cluj, format din jud. Claudia Ioana Ilieş şi jud. Gheorghe Valentin Chitidean (Presedinte sectie penala), a stabilit definitiv si irevocabil ca primarul comunei Floresti, Horia Sulea, a fost acuzat pe nedrept de ANI de conflict de interese, in conf. cu art.253 ind.1 C.P.

Chitidean este judecător din anul 1998 şi activează la Curtea de Apel Cluj din anul 2006. Face parte din rândul magistraţilor care au semnat în 2011 petiţia prin care se protesta împotriva încălcării eticii profesionale de către CSM, prin numirea la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie a judecătorilor Cristian Jipa şi Florin Costiniu, implicaţi in dosarul fostului senator Cătălin Voicu. La rândul său, Claudia Ioana Ilieş este fost purtător de cuvânt al Curţii de Apel Cluj. Completul 12A a fost infiintat prin hotararea 70/2014 si a fost emisa in 3 decembrie 2015.

Horia Sulea castiga in acest mod puncte serioase, ce-l pot propulsa spre o functie politica cheie in cadrul PNL, in contextul arestarilor de la varful PNL.

Totodata, autorii sesizarii neintemeiate, pot fi pusi in ipostaza putin placuta de a fi actionati in judecata pentru denunt calomnios, iar ca parte civila primarul Florestiului poate cere daune-interese considerabile.

Cateva publicatii clujene au lovit extrem de serios, generand se pare o reactie din partea unui inalt functionar public. Probabil ca in momentul in care se va insanatosi, primarul Horia Sulea va genera migrene serioase, in randul celor care au incercat sa-l scoata din joc.

Amintim domnului premier Dacian Ciolos cu aceasta ocazie, ca la mitingul impotriva lui Gabriel Oprea, din 22 septembrie 2016, s-a cerut demisia prefectului Vuscan din nou. Am cerut asta inca din 2014, in noiembrie, la alegerea presedintelui Klaus Iohannis, din nou in 4,5.6 noiembrie 2015, dupa #Colectiv.

Speram ca politica grupului de la Cluj sa nu poata influenta decizia domnului prim ministru, Dacian Ciolos.

Related posts

 • Inanna Lam

  Articolul asta e plin de inexactitati si erori. Cred ca trebuia putin mai mult efort pentru o informatie corecta si coerenta.
  1. Titlul – Horia Sulea invinge azi ANI, definitiv si irevocabil… Ce mai conteaza ca ANI nici macar nu era parte improcesuata in dos.penal nr.8025/211/2015 solutionat de Curtea de Apel in 28.09.2016?! Sau ca in drept penal nu exista hotarari irevocabile… Ori ca procesul lui Sulea cu ANI ce face obiectul dosarului 575/33/2014, pierdut pe fond de Sulea, urmeaza sa se judece la Inalta Curte in viitorul apropiat…

  2. Dupa perierea completului de judecata, urmeaza un alt talmes balmes de informatii, ipoteze despre durerile de cap pe care le poate cauza fostul inculpat unor persoane, prin formularea unor plangeri de denunt calomnios… Pai art.268 din Codul penal spune: (1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”
  Noah, pai legea face vorbire despre fapte nereale, ori in cauza din dos.8025/211/2015 s-a apreciat ca fapta desi exista, deci este reala, nu prezinta pericolul social al unei infractiuni si Nea Sulica a primit o amenda, considerata de instanta de fond ca fiind suficienta si adecvata. Si i s-au imputat si niste cheltuieli de judecata, deci procesul nu e chiar castigat… Iar Curtea de Apel nu a admis nici recursul lui Sulea, care se voia albit si apretat, si nici al Parchetului. Ce e simpatic insa, e ca s-au mai adaugat niste cheltuieli pe care va trebui sa le plateasca, fara sa mai discutam de onorariul aparatorului sau.

  3. In cazul in care, desi am dubii serioase in sensul acesta, cineva va avea dureri de cap, recomand vechiul algocalmin, e super eficient in migrene!

  4. In rest, totul e ok.