Horia Sulea a previzionat criza deseurilor cand a cerut colectare selectiva

Inca din iarna lui 2016, Horia Sulea a dorit sa treaca Florestiul pe harta celor care colecteaza selectiv in Europa, prin semnarea parteneriatului cu Green Group. Cum ar fi aratat azi Florestiul, daca puneam si noi umarul ?

Este un proiect in premiera la nivel national. Pentru ca imi doresc un Floresti curat, pentru ca vreau sa le ofer florestenilor posibilitatea de a colecta selectiv. Din nou, Florestiul inoveaza, fiind un creuzet al ideilor constructive in acest domeniu. Concret este vorba de o platforma deschisa la orice persoane fizice sau juridice spre a adera pentru realizarea unui obiectiv: colectarea selectiva, realizarea unei tinte de 50% deseuri reciclate pana in 2020. Cu mandrie spun ca suntem parteneri cu Green Gropu, Carrefour/Artima, Romcarbon, Ecopaper Zarnesti, NextEco Recycling si Quatro Eco Salub”, arata Horia Sulea intr-un comunicat.

Mentalitatea unei comunitati, a unei tari, nu se schimba peste noapte. Fiecare florestean are posibilitatea sa schimbe Florestiul, sa injure conducerea firmei de gunoaie sau pe cine mai doreste. Cert este ca nici eu, nici Horia Sulea, Livia Baica, nu putem colecta selectiv pentru tine, florestene ! 

Iar in conditiile in care nu facem toti un efort acum, ne ducem toti dracului, indiferent de ce parti-pris-uri are fiecare. Vine primavara, hai cu o initiativa. Uite, noi, pe Florilor incercam macar sa colectam selectiv. Nu stiu daca reusim, dar incercam !

Germania face colectare selectiva de vreo 4 decenii. Adica 40 de ani !

Inca din 29 decembrie 2016, intr-o adresa catre redactia Vocea Clujului, Horia Sulea arata motivele care, la momentul respectiv, partial si azi, duc la neridicarea deseurilor menajere in Floresti.

Rezolvarea acestei probleme realmente complexa, tine de o multitudine de factori, parte din acestia descrisi in raspunsul Primariei Floresti, al primarului Horia Sulea.

 

 

Pe termen mediu si lung, dupa ridicarea deseurilor din Floresti,  cred ca doar colectarea selectiva, schimbarea mentalitatii individuale, in ceea ce priveste modul de colectare a deseurilor, poate rezolva situatia local, dar si la nivelul intregii tari.

N.r. Prefer sa dai sau sa incasezi, ce zici ?

Related posts