Horia Nasra si visul de demisie al lui Horia Sulea

Anumite vise au o anumita simbolistica. Nu stim daca in politica se aplica aceeasi masura, daca unele vise nu au la baza simboluri, la care esti nevoit sa strigi diverse lucruri, ca de exemplu woooow, sau alte exclamatii ce evoca surpriza. Poza nu semnifica totusi numele nici unei personalitati clujene, sau entitati spirituale, care comanda actiunile politicienilor.

 

Comunicat de presa Horia Nasra :

deputat Gabriel Horia Nasra  

circumscripția electorală nr.13 – Cluj,

Str. Detunata, nr. 1, Cluj-Napoca, România

nasragabrielhoria@yahoo.com, www.horianasra.eu

 

ÎNTREBARE

REF: Solicit demisia de onoare a primarului Horia Şulea!

 

Având în vedere că primarul comunei Floreşti, dl. Horia Şulea, este cercetat penal de pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, toate efectuate în timpul mandatului său de primar, îi solicit explicaţii publice şi demisia de onoare.

  • Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizate în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 123.516,4 lei (decembrie 2012 – martie 2013)
  • A efectuat plăţi ‘’nelegale’’ pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei (iulie 2012 – noiembrie 2012).
  • Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizată în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 98.883,7 lei (februarie 2013 – decembrie 2013).

Comunicat de presa primar Horia Sulea

Primarul Horia Şulea trebuie să demisioneze deoarece nu există nici o garanţie că în continuare nu va apela la metode de tipul celor aplicate în acea perioadă şi care în prezent se află în atenţia procurorilor!

Legat de ultimele apariții din media, subiect care nu este o noutate, chiar eu făcând pe parcursul ultimelor luni mai multe referiri la respectiva lucrare penală, câteva mici clarificări 1. Întra-adevăr pe numele meu și a altor 10-12 persoane este în lucru la procurori o lucrare penală privind un posibil abuz în serviciu. 2. Eu opinez că lucrările de deszăpezire efectivă și actele premergătoare lucrărilor și cele post lucrări s-au desfășurat în spiritul și litera Legii. Procurorii deocamdată cercetează. Eventual, un judecător va face lumină. Dacă va fi cazul, abia aștept să îmi susțin cauza în fața unui judecător. 3. Până la o sentință definitivă și irevocabilă, orice persoană este nevinovată. Procurorul doar acuză, el nu stabilește vinovății și nu înfăptuiește act de Justiție. Lucruri de care se pare că unii care deja m-au crucificat și găsit vinovat, au uitat. Or, nota bene, dosarul încă nici măcar nu a fost trimis în judecată, ce să mai spunem de vreo sentință fie ea chiar și nedefinitivă. Dar, legea este de partea mea, așa că voi uza de ea în orice derapaj de la normele stabilite prin legislație. 4. Mai mult, faptele cercetate acum de procuror au mai fost cercetate de DNA instituție care nu a constat absolut nici o ilegalitate. 5. Pe principiul Paiul din ochiul altuia și parâma din ochiul propriu, în ceea ce-l privește pe deputatul Nasra, care îmi cere demisia de onoare, aștept cu nerăbdare să citesc zilele următoare cum Nasra are aceeași poziție față de primarii PSD din județ, față de parlamentari din partidul său cercetați penalși față de șeful său de partid, președinte al Camerei Deputaților, care este condamnat definitiv pentru fapte asimilate celor de corupție. De asemenea, îi reamintesc deputatului Nasra că până și pentru cei ce vor schimba din temelii Legile Justiției, o persoană este nevinovată până când un judecător stabilește definitiv și irevocabil altfel. 7. În rest, legea este de partea mea, a oamenilor drepți, onești și cu coloană vertebrală, așa că voi uza de Lege când voi opina că asistăm la vreun derapaj de la normele bunei conviețuiri, a climatului de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale și promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană, derapaj comis prin fapte care să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice. Horia Petru ȘULEA – primar al comunei Florești