Hop si panarama udmr-ului scoate sunete guturale amenintatoare

Kelemen Hunor spune, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că guvernul de tehnocraţi condus de Dacian Cioloş nu răspunde în faţa nimănui, fie că este vorba despre numărul mare de ordonanţe de urgenţă, fie că ne referim la alte decizii, în timp ce un guvern politic dă socoteală în faţa electoratului. Hunor trece în revistă nemulţumirile pe care le are UDMR faţă de unele măsuri care vizează interesele minorităţii maghiare, dar subliniază că nu a discutat până acum cu liderul PSD despre susţinerea unei moţiuni de cenzură. El adăugă însă că o moţiune de cenzură nu este o crimă, ci doar un instrument democratic.

El dă de înţeles că maghiarii ar putea susţine un demers de demitere a Guvernului dacă se vor confirma speculaţiile potrivit cărora Executivul pregăteşte peste 20 de ordonanţe de urgenţă.

Deşi Kelemen Hunor afirmă că nu se poate vorbi despre un succes al Guvernului Cioloş şi are obiecţii privind miniştrii, el descrie relaţia sa cu premierul Cioloş fiind “una corectă şi de colegialitate”. Liderul UDMR mai spune că nu are ce să-i reproşeze preşedintelui Klaus Iohannis.

Related posts