Hexi Pharma a livrat catre Spitalele Clujene, apar nume noi !

Se pare ca dam peste lucruri noi, intrebandu-ne justificat daca DSP mai exista si ce face. Iata ca si Clujul este in hora Hexipharma si Temco. Nume noi :

  • Spitalul Universitar CFR Cluj-Napoca.
  • Spitalul Municipal Dej,  Spitalul Municipal Turda.
  • Spitalul municipal „Dr. Cornel Igna” Câmpia Turzii.
  • Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.
  • Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuţă Cluj-Napoca

Cel care a condus din 2012 Institutul Oncologic este fostul ministru al Sănătăţii, chirurgul Patriciu Achimaş-Cadariu. Acesta a afirmat că la Institutul Oncologic din Cluj a fost găsită la unitatea medicală o probă neconformă şi s-a pus ”carantină” pe acel produs.

La Spitalul Universitar CF Cluj-Napoca, lucreaza printre altii si Prof. Dr. Andrei Cadariu Achimas, tatal fostului ministru al Sanatatii.

Coincidente, nu credeti ?

Potrivit Tolo.ro, cei care conduc, Hexi Pharma, Dan Condrea şi lui Flori Dinu, rămâneau cu sume uriaşe în Cipru, în offshore-ul CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd, care îi ”alimentau” pe şefii spitalelor, dar şi pe unii medici.

Totodată, în timpul în care Hexi Pharma a făcut această ”inginerie” financiară, timp de 10 ani, niciuna dintre autorităţile medicale, fiscale şi judiciare n-a văzut acest lucru.

Dezvăluirile incredibile au fost făcute de un angajat al firmei de farmaceutice, care a dorit să rămână anonim. El spune că firma offshore vindea către Hexi Pharma un kilogram de PVP – lodine 30/60 (substanţă folosită pentru producţia dezinfectantului Polyiodine) cu 80 de euro, care este de 4-5 ori mai mare faţă de preţul pieţei.

De asemenea, RISE Project dezvăluie că în Germania, la sursă un litru de dezinfectant spitalicesc cumpărat de afaceristul Dan Alexandru Condrea prin compania lui offshore din Cipru, costă 7,9 euro. Acelaşi litru de dezinfectant se scumpeşte de peste 10 ori pe hârtie atunci când Condrea vinde tot către Condrea, ajungând la 75 – 100 euro. Adică atunci când off-shore-ul sau intermediar din Cipru trimite marfa la firma lui din Romania. La final, SRL-ul lui Condrea încasează de la spitalele româneşti aproximativ 100 de euro pentru acelaşi litru de dezinfectant, din bani publici.

Temco îi calcă pe urmele Hexi Pharma. Desigur, la un nivel mai redus. Însă speţa în acest caz era că cei de la Temco nu neapărat ar fi folosit produse diluate, dar au câştigat licitaţii nu tocmai conform legii, folosind mai multe coduri pentru acelaşi produs.

Despre raportarile infectiilor nosocomiale in clinicile mentionate, vom reveni cu amanunte.

Related posts