Grupul de la Cluj, prematur in postul Pastelui

Nelu Zărnică este urmărit penal în dosarul privindu-l pe Nicolae Gheorghe, chestor principal de poliție, la data faptelor șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI), cu rang de secretar de stat.

Klaus Iohannis i-a semnat demult decretul si l-a trimis la plimbare.

Grupul de la Cluj intra brusc in Postul Mare, iar aici credem ca pana si “Vulpea” Virgil Ardelean, nu va mai manca pui  Euravis, daca i-au placut vreodata. Pacat ca e firma autohtona, care hraneste puii cu mancare romaneasca. Probabil nici Ioan Rus, oricum avea intotdeauna gusturi mai rafinate.

Presa a devenit rea, in ton cu clasa politica.

De altfel, tot grupul de la Dej se simte credem noi, vulnerabil. Inclusiv domnul Craciun, ca si toti cei care au stranse legaturi cu sefii cei mari “de judet”. Nu ma refer la Tise, evident.

Catalin Tache, pentru National, arata :

“Odata spart buboiul de la DIPI, nimeni nu va mai putea impiedica curatarea pana la os a puroiului de aici. Chiar daca „ultimii mohicani” invatati ani de zile cu transformarea serviciului secret intr-o afacere de familie mai incearca, disperati, sa traga de timp, recurgand la aceleasi „obosite” metode de intimidare si filaj paralel, care n-au tinut nici macar pe vremea artagosului Gelu Oltean. Cert este nu doar ca dosarul principal se afla intr-o faza extrem de avansata a cercetarii, dar si faptul ca deja asistam la a o adevarata cascada de anchete. Astfel ca, dupa deturnarea Fondului Cheltuieli Operative destinat platii informatorilor si cumpararea unui autoturism de lux Audi A8, deja se fac verificari cu privire la acordarea unor salarii de exceptie in cadrul structurii. Dar si la scurgerea de informatii catre anumiti miliardari care, dupa primirea ponturilor platite cu cate 30.000 de euro, declansau apoi atacuri de tip „raider” impotriva unor rivali in afaceri sau chiar a unor bieti businessmani grav bolnavi, care nu vroiau sa le cedeze, pe preturi de nimic, afacerile detinute. Si, nu in ultimul rand, pe langa fostii sefi ai „Doi s’un sfert” deja audiati de catre procurorii anticoruptie, se pare ca va veni si randul a doua doamne din aceeasi structura sa dea cu subsemnatul, cat de curand, la DNA. Sa speram barem ca vor avea decenta sa nu se prezinte in fata procurorilor cu produsele de lux cumparate de la firma „Chanel”, stiu ele bine pe ce bani…

Dupa ce le-am spart „cuibusorul de nebunii” din sediul holding-ului Tiriac, unde „puii de Vulpe” cu care fusesera impanzite structurile DIPI se strangeau zilnic, ca „albinutele”, cu desagele pline de informatii, nu a mai fost un secret pentru nimeni ca „detectivii particulari” de la firma chestorului Virgil Ardelean asigurau servicii de „consultant intelligence” pentru magnat. Ce-i drept, cat de performante au fost acestea este o cu totul alta poveste, strangerea latului DNA in jurul a tot mai mult afaceri derulate de catre Tiriac vorbind de la sine… Important este insa ca, dupa cum arata concluziile unui raport informativ exploziv, unii dintre ofiterii de la „Doi s’un sfert” protejati de catre chestorul Nelu Zarnica ofereau, la randul lor, un tip similar de servicii de „consultant intelligence” catre „divizia imobiliara” a grupului de la Cluj. Si care, folosind un important om de afaceri drept interfata, a reusit astfel sa-si extinda afacerile si in alte zone, beneficiind de „aportul informational” al ofiterilor care reusisera sa viruseze Directia de Informatii si Protectie Interna.”

Comentati si cititi aici: http://www.national.ro/dezvaluiri/ancheta-de-la-%e2%80%9edoi-s%e2%80%99un-sfert%e2%80%9d-arunca-in-aer-grupul-de-la-cluj-524124.html/#ixzz4ZykWg12V