Gaura deasupra capului din Trezoreria Cluj-Napoca

Cand spui Trezorerie, vorbesti despre o institutie serioasa. Cu jandarmi la intrare, politie locala, asa cum se cuvine unei institutii a Statului. Merge omul si se simte in siguranta, ca nu apare un bocter sa-ti fure banul.

Articolul nu se vrea despre o gaura asemeni celei depistate de Dragnea. Gaura este in plafonul Institutiei, motiv pentru care Coppola ar fi putut reliza o regie formidabila cu Dracula, care ar putea trece intre cele doua lumi, prin intermediul gaurii.

Am intrebat-o pe d-na Eva Felsegy, trezorier sef, daca imi da voie sa fotografiez gaura. Raspunsul a fost ferm ca trebuie sa ma adresez unei directii de relatii cu publicul daca vreau si insist sa fotografiez gaura.

Ca atare, azi, nu veti putea vedea gaura din plafonul Institutiei Statului, dar voi face demersurile necesare. Investigand fara a fotografia gaura, am aflat ca s-a produs de cand a curs ultima oara chiuveta. M-am intrebat unde a curs, deoarece sub gaura, se gaseste o masa in care iti poti completa  cererile. Nu am avut curiozitatea sa intreb ce a curs prin gaura, tinanad cont ca a fost vorba de o chiuveta, nicidecum de un WC, unde curiozitatea mea s-ar fi cerut satifacuta printr-un efort intelectual mult mai pronuntat decat in cazul de fata.

Ca si gaura lui Dragnea, se cere o Comisie care s-o investigheze. Speram sa fie o comisie de buna credinta, care mai intai sa cerceteze gaura, si apoi, intr-un final sa o acopere. Deoarece personalul Trezoreriei nu are nevoie de o gaura in tavan sa isi desfasoare activitatea. Sunt oameni care lucreaza cu bani, deci nu e joaca.

Cine doreste sa admire, fara sa fotografieze gaura, poate sa mearga zilnic la Sediul Trezoreriei de pe Regele Ferdinand, intre orele 8-13. Cu acordul celor de la Relatii cu Publicul, poate ca in timp se pot face Selfie cu gaura, care banuiesc ca are caracter de unicat in Comunitatea Europeana.

Tot o sursa potentiala de venit ar fi si instituirea unei taxe de intrare tip muzeu in Trezorie, deoarece monitoare asa vechi, nu mai vezi aruncate nici macar la gunoaiele din Chinteni.

Eu spun sa va grabiti, nu cumva sa astupe cineva gaura…