Flori, fete, filme sau baieti ?

A invata sa iubesti este o arta. Ca sa faci o femeie fericita, invata sa iubesti, prietene. Azi, un barbat nu mai are nevoie de scuze, ci de intelegere si de acceptare. Citeste, aplica, materializeaza !

„- Osho, Observ cã tu esti într-adevãr primul om de pe aceastã planetã care întelege cu adevãrat si care acceptã femeile. Te rog sã comentezi.

– V-am mai spus, femeia trebuie iubitã, nu înteleasã. Acesta este primul pas cãtre întelegere.

Viata este atât de misterioasã încât palmele noastre nu îi pot atinge înãltimea, ochii nostri nu pot pãtrunde în misterul sãu cel mai profund. Întelegerea unei expresii a existentei – cum ar fi un bãrbat sau o femeie, un animal sau o pasãre – este treaba stiintei, nu a misticilor.

Bãrbatul este un asemenea mister. Femeia este si ea un mister. Tot ceea ce existã este un mister, si toate eforturile noastre de a întelege rational existenta vor esua mai devreme sau mai târziu.

Majoritatea diferentelor între bãrbati si femei se datoreazã miilor de ani de conditionãri. Ele nu sunt fundamentale pentru natura oamenilor, dar existã totusi câteva diferente care le conferã o frumusete unicã, o individualitate aparte. Acest gen de diferente pot fi enumerate foarte usor.

Una dintre ele se referã la faptul cã femeile sunt capabile sã dea nastere unei noi vieti, în timp ce bãrbatii nu sunt. Din acest punct de vedere, bãrbatul îi este inferior femeii, iar aceastã inferioritate a jucat un rol extrem de important în dominatia femeilor de cãtre bãrbati. Orice complex de inferioritate actioneazã în acest fel: el pretinde cã este superior, pentru a se autoamãgi si pentru a-i amãgi pe ceilalti. Asa se face cã de-a lungul timpului, bãrbatii au distrus geniul femeilor, talentele si capacitãtile acestora,pentru a-si dovedi superioritatea proprie.[…]

Existã totusi si anumite diferente reale între cele douã sexe, dar acestea trebuie cãutate în profunzime, dincolo de diferentele inventate. Una dintre ele constã în faptul cã femeia este în mai mare mãsurã capabilã de iubire decât bãrbatul. Iubirea unui bãrbat tine mai mult sau mai putin de necesitatea fizicã; iubirea unei femei nu tine de aceastã necesitate. Ea este ceva superior, mai înalt si mai profund,o experientã spiritualã. Asa se explicã de ce femeile sunt monogame, iar bãrbatii sunt poligami. Bãrbatii si-ar dori sã poatã poseda toate femeile lumii, si tot nu ar fi satisfãcuti. Nemultumirea lor este infinitã.

Femeia poate fi satisfãcutã cu o singurã iubire, care o poate împlini pe deplin, cãci ea nu priveste mai întâi de toate trupul bãrbatului, ci calitãtile sale lãuntrice, sufletesti. Ea nu se îndrãgosteste de trupul frumos si musculos al unui bãrbat, ci de carisma sa, de acel ceva indefinibil, dar atât de atrãgãtor, de misterul care poate fi explorat. Ea îsi doreste ca bãrbatul ei sã nu fie un simplu bãrbat, ci o adevãratã aventurã a descoperirii constiintei.

Bãrbaþii sunt foarte slabi în ceea ce priveste sexualitatea;ei nu pot avea decât un singur orgasm. Femeile le sunt infinit superioare din acest punct de vedere, putând avea orgasme multiple. Aceastã chestiune a provocat dintotdeauna mari necazuri cuplurilor. Orgasmul bãrbatului este local, limitat la organele sale genitale. Orgasmul femeii este total si nu este limitat numai la organele sexuale. Întregul corp al femeii este sexual, lucru care îi permite sã trãiascã minunate experiente orgasmice, de mii de ori mai mari, mai profunde, mai satisfãcãtoare decât orgasmul bãrbatului.

Tragedia constã însã în faptul cã trupul ei trebuie mai întâi trezit, iar bãrbatul nu este deloc interesat de acest lucru. El s-a folosit întotdeauna de trupul femeii ca de un instrument sexual, pentru a-si elibera propriile tensiuni sexuale. Câteva secunde îi sunt suficiente pentru acest lucru. În clipa când el a terminat, femeia nici mãcar nu a început. Când a terminat de fãcut dragoste, bãrbatul se întoarce pe partea cealaltã si adoarme. Actul sexual îl ajutã sã doarmã mai bine, mai relaxat, cãci toate tensiunile sale au fost eliberate în urma actului sexual. Toate femeile din lume au plâns si s-au lamentat vãzând aceastã atitudine. Ele nici mãcar nu au început, nu au trãit nimic deosebit, ci au fost folosite ca un obiect, ca un instrument, lucru îngrozitor pentru oricine. Femeia nu îl poate ierta pe bãrbat pentru faptul cã se foloseste de ea în acest fel.

Pentru ca femeia sã poatã deveni cu adevãrat o partenerã de cuplu, pentru ca ea sã poatã împãrtãsi orgasmul bãrbatului, acesta trebuie sã învete arta preludiului, nu sã se grãbeascã sã ajungã în pat. El trebuie sã facã din actul sexual o artã. Cei doi parteneri îsi pot amenaja un loc special, ca un fel de templu, în care sã aprindã lumânãri (fãrã sã foloseascã iluminatul electric), sã ardã rãsini parfumate, etc. Bãrbatul trebuie sã se apropie de femeie
numai atunci când se aflã într-o dispoziþie bunã, fericitã,astfel încât partenera sa sã i-o poatã împãrtãsi.

De regulã, lucrurile stau cu totul altfel. Înainte sã facã dragoste, bãrbatul se ceartã cu femeia, iar acest lucru nu poate decât sã otrãveascã iubirea. Actul lor sexual devine astfel un fel de pact de neagresiune pentru restul serii respective, un fel de mitã, un act de înselãciune.

Un bãrbat ar trebui sã facã dragoste la fel cum picteazã un pictor, atunci când simte în inima sa impulsul de a pune mâna pe pensulã, sau cum compune un poet, ori un compozitor. El ar trebui sã priveascã trupul femeii ca pe un instrument muzical, ceea ce si este de altfel. Când bãrbatul este cu adevãrat fericit, actul sãu sexual nu mai este o metodã de relaxare, de detensionare, de facilitare a somnului.

Atunci se naste în mod spontan preludiul. Bãrbatul danseazã cu femeia, cântã alãturi de ea, iar muzica lor minunatã umple templul cu vibratiile iubirii, cu mireasma ei.
Actul sexual ar trebui sã fie ceva sacru, cãci dacã iubirea nu este sacrã, nimic altceva din viata de zi cu zi nu poate fi sacru.Transformarea actului amoros într-un ritual sacru va deschide apoi poarta cãtre întreaga fenomenologie asupra constiintei.

Iubirea nu ar trebui sã fie niciodatã fortatã. Ea nu ar trebui sã ia niciodatã forma unei tentative. Iubirea nu are nimic de-a face cu mintea, ea este un dans, un joc, un cântec, o bucurie. Dacã se petrece, atunci este frumoasã.Când iubirea apare în mod natural, frumusetea este si ea prezentã. Când ea este fortatã sã aparã, singura care o însoteste este urâtenia.[…]

Femeia are capacitatea de a trãi orgasme multiple; de aceea, bãrbatul trebuie sã actioneze cât mai lent cu putintã.Din pãcate, de cele mai multe ori lucrurile stau exact invers: bãrbatul se grãbeste întotdeauna si distruge întreaga relatie de cuplu. El ar trebui sã fie foarte relaxat, astfel încât femeia sã poatã experimenta mai multe orgasme. Orgasmul lui ar trebui sã vinã numai la sfârsit, când femeia a ajuns la apogeu.

Totul este atât de simplu, dar este o realitate care trebuie înteleasã.Acestea sunt asadar diferentele naturale, care nu au nimic de-a face cu conditionarea. Spre exemplu, o femeie este mult mai centratã decât un bãrbat… Ea este mult mai seninã, mai tãcutã, mai rãbdãtoare, mai dispusã sã astepte.

Datoritã acestor calitãti, ea are o rezistentã mai mare la boli ,ceea ce explicã de ce femeile trãiesc de regulã mai mult decât bãrbatii.
Datoritã seninãtãtii si delicatetii ei, femeia poate împlini viata bãrbatului asa cum nimic altceva nu ar putea-o face. Ea îl poate înconjura pe acesta într-o atmosferã plãcutã si feericã.

Dar bãrbatul se teme, el nu doreste sã fie înconjurat de femeie, nu vrea sã o lase sã creeze aceastã atmosferã caldã în jurul lui. Lui îi este fricã de faptul cã va deveni astfel dependent de ea. Timp de atâtea secole, el a tinut-o pe femeie la distantã, iar acuma se teme, cãci în adâncurile fiintei sale el stie cã femeia este mai puternicã
Datoritã seninãtãtii si delicatetii ei, femeia poate împlini viata bãrbatului asa cum nimic altceva nu ar putea-o face. Ea îl poate înconjura pe acesta într-o atmosferã plãcutã si feericã.

Dar bãrbatul se teme, el nu doreste sã fie înconjurat de femeie, nu vrea sã o lase sã creeze aceastã atmosferã caldã în jurul lui. Lui îi este fricã de faptul cã va deveni astfel dependent de ea. Timp de atâtea secole, el a tinut-o pe femeie la distantã, iar acuma se teme, cãci în adâncurile fiintei sale el stie cã femeia este mai puternicã…”

Osho „Cartea despre femei”