Florestenii, neputinciosi si lasi in miscarile de strada

Rar mi-a fost dat sa intalnesc o comunitate mai putin unita ca in Floresti. Daca sunt gunoaie, ne plangem pe pagina primarului sau pe grupuri dedicate. Daca intarziem la servici, la fel. Daca te inunda mirosul, faci jocurile ca altfel …dor ferma a fost prima.

O comunitate fara personalitate la 6 km de Clujul care a adunat 50.000 de oameni in strada la Ordonanta 13. Parte din cei 33.000 de floresteni se rastesc pe grupuri la cei care fac ceva. Ca si cum presa e angajatul cetateanului, care mai are si tupeul ca dupa ce ca-i las si nu lupta pentru drepturile lui, considera ca e normal ca cineva sa o faca. 

Daca ala se satura, atunci il toaca. Doar e obligat sa lupte pentru comunitate, in timp ce toti ceilalti stau in casa. Sau merg la servici. 

Care este bilantul miscarilor de strada din Floresti, din 2007-2017 :

  1. Actiune impotriva AREL, locuitori Stejarului 42. Participanti 25. Rezultatul :intabularea apartamentelor si desfintarea AREL( Agentia de Reconversie a Excedentului Locativ). Organizator : subsemnatul
  2. Actiune impotriva Fany, organizator Claudia Rogozan. Aproximativ 80 paricipanti. Rezultatul : RATUC in Floresti.
  3. 24 mitinguri spontane in fata fermei de pui, cu Gheaja Marcel si subsemnatul si inca unul autorizat in fata fermei de pui. Participanti 25. Organizatori Gheaja Marcel si subsemnatul. S-a oprit activitatea neautorizata a fermei de pui. 
  4.  2 mitinguri de protest impotriva gunoaielor. Pana in 100 de oameni, dupa 6 luni de gunoaie neridicate, decat de cel mult 6 ori. Rezultat : Quatro Eco Salub pleaca, se ridica gunoaiele de Strict Prest SRL. Corolar : ma aleg cu o bata in cap ca i-am cerut unui angajat Quatro Eco Salub sa ridice gunoiul in Floresti.

Comentarii, petitii, replici spontane inteligente in spatiul virtual. Asta este Forestiul azi. De maine dimineata, miros, seara miros de cacat. Dimineata,  gatuire de trafic, seara, gatuire in trafic. Spatiu verde nu, urbanism nu. 

Oameni buni, voi chiar meritati mirosul de la ferma de pui. E kharma voastra colectiva sa invatati sa va cereti drepturile. Eu, sunt satul sa vad in jurul meu lasi. Ca atare, ma voi adapta. Voi fi exact ca voi. Adica las. Ma voi ocupa strict de viata mea.

De Cluj, nu ne despart 6 km. Ci o intreaga scara de evolutie civica. 

Noapte buna, Floresti ! Desi, e inca lumina afara !