Florestenii, fentati ca la carte in problema procesului fermei de pui

Multa lume probabil nu va intelege munca mea. Cateva mii de ore, in care am parcurs, pas cu pas, istoricul fermei de pui si a locuintelor construite in zona de restrictie sanitara a fermei de pui. Sute de ore de documentare pe legislatie mediu, interna si internationala, directive europene, olfactometrie.

Care este motivul pentru care cred ca s-a pierdut procesul de catre Primaria Floresti ?

Legea 554 a contenciosului administrativ si fiscal arata :

Art. 14 Suspendarea executării actului

(1) În cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, după sesizarea, în condiţiile art. 7, a autorităţii publice care a emis actul sau a autorităţii ierarhic superioare, persoana vătămată poate să ceară instanţei competente să dispună suspendarea executării actului administrativ unilateral până la pronunţarea instanţei de fond. În cazul în care persoana vătămată nu introduce acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nici o formalitate.

Deci, soc : Primaria Floresti a omis sa depuna, din neglijenta sau cu buna stiinta, actiunea de anulare a autorizatiei integrate de mediu si pe cale de consecinta, Curtea de Apel nu putea face altceva decat sa admita recursul, fara a mai discuta fondul. Chestie de student anul I de drept, dupa spusele unui procuror interesat de speta.

Acum si daca mai vrea sa depuna, folosind materialul cu care a castigat la Tribunal, e prea tarziu. Ne lovim de lipsa termen de contestare pe fond. 60 de zile au cam trecut, de la emiterea autorizatiei integrate de mediu, nu-i asa ?

Acum, procurorii au probabil o dilema : vorbim de neglijenta in serviciu sau de rea intentie ? Cine este competent si cine va face sesizarea ? Probabil nimeni, deoarece daca vrei dreptate, faci parte din Statul Paralel cu nedreptatea si hotia.

Asa ca, dragii mei dragi, floresteni,  obisnuiti-va sa traiti in putoare  in cea mai mare comuna din Romania. Astept cu interes reactia Primariei Floresti, pe care o voi folosi in sesizarea depusa acum un an la Parchetul de pe langa ICCJ, nesolutionata pana in acest moment, dar cu indicii privitoare la un presupus abuz in serviciu.

Curtea de Apel a judecat corect dosarul in care se cerea suspendarea autorizatiei de mediu, constatand probabil si lipsa cererii privind anularea autorizatiei. Ne intrebam cat castiga consilierii juridici ai Primariei Floresti, si le acordam si drept la replica, daca doresc.

Daca as intreba cine a avut de castigat din aceasta eroare, raspunsul pe care l-as primi probabil ar fi : Alta intrebare ?

Nu voi enumera cele 50 de articole de investigatie media, legate de mirosul emanat de ferma de pui, in locuintele de la 11,4 m de ferma. Nu mai are rost, le gasiti pe google.

Cunoscand modul de reactie al unora, le indic punctul meu slab unde ar trebui sa actioneze ca sa imi inchida gura : femeile !

 Leave a Comment