Floresteni, cititi asta si spuneti tuturor daca dezbaterea asta publica este legala !

In astrologie, in 19 octombrie, Careu in T Luna/Nodul Nord al Lunii/Saturn la 9°/13° pe directia Gemeni/Fecioara/Saturn, in ziua de 19 octombrie 2016, cand are loc dezbaterea publica;

Nodul Nord , elementul karmic “Sensul vieţii” – nu este o planetă, ci un semn virtual pe harta astrologică ce arată direcţia, misiunea dv. de viaţă, marile evenimente de destin. Nodul Nord are o influenţă subtilă, el acţionează prin avertismente, lecţii de viaţă şi probe prin care vi se arată calea care vi se potriveşte. El indică de obicei direcţia care necesită mai multă atenţie, precum şi domeniul prioritar unde trebuie să depuneţi eforturi majore în perioadele indicate.

Saturn este o planeta adesea temuta pentru faptul ca actioneaza intr-un sens destul de neplacut pentru oameni: ea tinde sa aduca limitari, restrictii si obstacole de tot felul, inhibitii si intirzieri, dar acestea sunt doar citeva efecte mai vizibile pentru naturile prea pesimiste. Deoarece oamenii prefera influenta progresista si protectoare a lui Jupiter, Saturn este vazut, prin contrast, ca un judecator sever si nemilos.

Directia gemeni – fecioara indica cine va administra lectia si cui, careul in T indica un conflict major, iar Saturn nu va ierta pe nimeni care minte.

Nu imi place sa fiu luat de idiot, deoarece, nu sunt idiot, desi poate in viata am fost in anumite situatii. Mai este putin si pac ! dezbatere publica pentru autorizarea fermei de pui. Pam-Pam ! Frate, sau fratica, cum vrei tu, citeste si tu ce am depus azi la mediu si nu numai, si daca esti crestin, cruceste-te, daca nu, imbata-te crunt. Deoarece, esti luat de fraier, iar tu n-ai timpul fizic sa studiezi ce iti dau eu acum mura-n gura, macar sa te enervezi de acum si pana in ziua dezbaterii, adica miercuri, 19 octombrie 2016, ora 18, la Sala de Sport din Cetatea Fetei, Floresti.

Atentie, nu-i pamflet, e realitate. Si nu glumesc. Eu, in locul vostru as aduna pe cat de multi pot, as cumpara o Biblie si sa-i pun sa jure pe ea pe organizatori ca dezbaterea asta “publica” e mediatizata corect si respecta intrutotul cerintele legale. Apoi, l-as invita pe parintele Ovidiu Martis, sa le dea canon sa mai faca minim 14 dezbateri publice, pe subiectul autorizarii. Bun.

Acum, ce am cerut :

 1. S.C. Bravinvest se afla in procedura generala de insolventa. In anuntul facut pentru populatie in Monitorul de Cluj, era obligata conform legii, sa adauge imediat dupa denumirea societatii “ in insolventa, “in insolvency”, “en procedure collective”. Acest fapt denota o dezinformare a stadiului in care se afla societatea si a capacitatii financiare de respectare a Normelor de Mediu, ca atare se impune amanarea dezbaterii publice cu 30 de zile si remedierea situatiei, in scopul respectarii legii 85/2014 dar si al dreptului la o informare corecta a populatiei.
 2. Unitatea administrativ-teritoriala Floresti este diferita de Unitatea administrativ-teritoriala Cluj-Napoca. Exista de aproximativ un an o editie tiparita a ziarului Monitorul de Floresti. Dezbaterea publica trebuia anuntata intr-un ziar local, nu in alta unitate administrativ-teritoriala. Acest fapt denota, alaturi de lipsa mediatizarii, asa cum s-a facut pentru Bravinvest SRL in Alba Iulia, in 10 televiziuni, ziare, o crasa nerespectare a dreptului de informare al publicului, care are dreptul la informare. Propun amanarea dezbaterii publice cu 30 zile, remedierea situatiei, folosirea modelului de la APM Alba, in vederea combaterii discriminarii populatiei din Floresti.

Verificarea intregii corespondente a SC Bravinvest SRL incepand cu 23.09.2016, instiintarea ANAF de incalarea Art. 337din Legea 85/2014

(1) Nerespectarea prevederilor art. 83 alin. (3) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei.

(2) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii prevăzute la alin. (1) se fac de către organele de specialitate ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, din oficiu sau la sesizarea administratorului judiciar/lichidatorului judiciar sau a oricărei persoane interesate. Veniturile rezultate din aplicarea sancţiunii prevăzute la alin. (1) se fac venit la bugetul de stat.

 1. Punerea la dispozitie a locuitorului Florestiului a denumirii tuturor firmelor care au efectuat un studiu de impact pe sanatate, care a dus la acordarea de catre Primaria Floresti, a autorizatiilor de constructie ale blocurilor, caselor, pe o  raza de 1000 m in jurul fermei, asa cum precizeaza OMS 536/1997 si OMS 119/2014, pana la dezbaterea publica, pentru o dreapta si corecta informare. In acest sens se poate colabora institutional cu cine doriti dumneavoastra. Exista posibilitatea legala a verificarii acestor studii de impact care au dus la autorizarea la aproximativ 19,6 m de ferma a unui bloc de locuinte cu spatii comerciale la parter.
 2. Verificarea fara derogare a distantei de 1000 m intre ferma si locuinte, cercetarea temeiului in fapt si in drept ce a dus la aceasta situatie, eventual tragerea la raspundere a celor vinovati.
 3. Aplicarea fara derogare a legii sanatatii publice, in conditiile in care firma este in insolventa.
 4. Asteptarea terminarii evaluarii de risc de catre ANAF a firmelor Bravinvest SRL, Amareto Impex SRL, Amaretoprodimpex SRL toate in insolventa, cu administrator judiciar numit si firmei Vialin Invest SRL, deci amanarea dezbaterii publice pana la obtinerea unei rezolutii finale pe acest aspect.
 5. Verificarea aplicarii fara derogare a timpului si modului in care dejectiile si resturile au fost depozitate pe platforma betonata.
 6. Verificari in teren, nu pe hartie, a intreg circuitului deseurilor, deci nu verificarea existentei contractelor, ci verificarea tuturor tipurilor de deseuri, reala si efectiva, nu doar privind existenta unor contracte privind depozitarea dejectiilor prin valorificare R10.
 7. Verificarea HCL nr.108/17.06.2011, a CL Floresti, legala, nefiind atacata in contencios-administrativ de catre prefect, “ Reactualizare PUZ Spital de Urgenta”, in contextul autorizarii fermei, si daca acest aspect nu va genera returnarea de catre Statul Roman catre Europa a 150.000 milioane euro, fonduri nerambursabile pentru edificarea Spitalului de Urgenta. Avand in vedere aceste aspecte, este de estimat daca prin autorizarea fermei si inapoierea banilor catre Europa, cine ofera garantii cetatenilor ca aceasta plata nu se va face din buzunarul lor.
 8. In cazul acordarii autorizatiei de mediu, cer constituirea unui fond de garantare in valoare de 10 milioane euro, fond din care sa fie tratati in strainatate florestenii care se pot imbolnavi datorita posibilei nerespectarii de catre o firma aflata in insolventa, deci fara resurse financiare, care nu prezinta ca atare garantii de solvabilitate, a normelar de mediu si sanatate sau in situatia izbucnirii unei unei pandemii, sau a oricaror alte imbolnaviri datorate continutului de amoniac si alte substante periculoase degajate in atmosfera. Ministrul Sanatatii declara ca 85 la suta din spitalele din Romania sunt nesigure, cu raportare la infectiile nosocomiale.
 9. Daca se considera legala autorizarea fermei, daramarea tuturor edificiilor pe o raza de 1000 m in jurul fermei, cu o justa si prealabila despagubire a cetatenilor, la valoarea de piata dar si acordarea de daune-interese conform jurisprudentei europene in materie.
 10. Audit financiar la grupul de firme aflate in evaluare de risc de catre ANAF, Amareto Impex, Amareto Prodimpex, Bravinvest SRL, ultima cu extrema celeritate, cu constatarea capacitatii efective actuale la nivel de infrastructura, logistica si financiara, sustinerii in deplina siguranta in momentul actual, a dezideratelor de mediu si impact pe sanatate, reluarea pe baza acestui audit, a studiului de impact pe sanatate, cat si a tuturor avizarilor necesare elaborarii autorizatiei integrate de mediu, in mod corect cerute de APM Cluj, inainte de 23.09.2016.
 11. Publicarea in cel putin 10 ziare si televiziuni a anuntului de dezbatere publica, a urmatoarei dezbateri publice.
 12. Cer a se tine cont de opozitia manifestata prin petitii, nenumarate reclamatii, a autorizarii fermei, tragerea la raspundere a celor vinovati de actuala situatie de fapt, in conformitate cu principiul democratiei participative, unul din pilonii de baza ai functionarii Statului de drept.

 

Ing. Horia-Eugen Cristea

Related posts